Διεθνή

ΤΗΝ ΕΚΑΨΑΝ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ γιατί είπε «όχι» σε πρόταση γάμου

14698173.medium.jpg

Σε φρικτά βασανιστήρια υποβλήθηκε η 19χρονη Μαρία Σαντακάτ από το Πακιστάν, που έχασε τη μάχη με τη ζωή, επειδή αρνήθηκε να παντρευτεί τον γιο του πρώην αφεντικού της.

Η 19χρονη δέχθηκε επίθεση τη Δευτέρα από μια ομάδα ανθρώπων στο χωριό Άνω Ντεβάλ, κοντά στο Μούρι, τόπο παραθερισμού κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.

«Βασανίσθηκε και μετά κάηκε ζωντανή. Την μεταφέραμε στο νοσοκομείο στο Ισλαμαμπάντ, αλλά σήμερα υπέκυψε στα τραύματά της», δήλωσε σήμερα ο Αμπντούλ Μπασίτ, ο θείος του θύματος, στο AFP μπροστά από τη μονάδα εγκαυμάτων του Πακιστανικού Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών (PIMS).

Πενθούντες συγγενείς διαμαρτυρήθηκαν και εξέφρασαν με ένταση τα συναισθήματά τους, καθώς η αστυνομία μετέφερε τη σορό της σε ένα άλλο ίδρυμα για να υποβληθεί σε νεκροψία. Σύμφωνα με τον Μπασίτ η ανιψιά του δέχθηκε επίθεση από τον διευθυντή ενός ιδιωτικού σχολείου, στο οποίο είχε διδάξει και από συνεργούς του, επειδή αρνήθηκε να παντρευτεί τον γιο του.

«Ήταν διαζευγμένος και δύο φορές μεγαλύτερος από εκείνη, αρνήθηκε την πρόταση και παραιτήθηκε από τη δουλειά της. Στο τέλος της επιτέθηκαν» δήλωσε. Σύμφωνα με την αστυνομία το νεαρό κορίτσι είπε πριν πεθάνει ότι αυτοί που της επιτέθηκαν ήταν ο διευθυντής του σχολείου και άλλα τέσσερα πρόσωπα.

«Συλλάβαμε τουλάχιστον έναν από τους υπόπτους και οι άλλοι καταζητούνται», διευκρίνισε ο αστυνομικός που τέθηκε επικεφαλής της έρευνας, ο Μαζάρ Ικμπάλ. Σύμφωνα με έναν γιατρό του νοσοκομείου, το νεαρό κορίτσι υπέκυψε στα σοβαρά εγκαύματα που έφερε σε μεγάλο μέρος του σώματός της.

Είναι η δεύτερη φορά σε λίγο περισσότερο από έναν μήνα που μια Πακιστανή καίγεται εξαιτίας διένεξης σχετικής με γάμο.

Ένα νεαρό κορίτσι, που κατηγορούνταν ότι βοήθησε μια φίλη να διαφύγει με έναν άνδρα, στραγγαλίσθηκε και στη συνέχεια κάηκε κατ’ εντολήν του συμβουλίου ενός χωριού στις 29 Απριλίου στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Κάθε χρονιά στο Πακιστάν εκατοντάδες γυναίκες σκοτώνονται από συγγενείς τους με πρόσχημα την υπεράσπιση της οικογενειακής «τιμής».

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top