Ελλάδα

Την Κυριακή θα γίνει η ενημέρωση του λαού για την Πανορθόδοξη Σύνοδο

2301250-656x410.jpg

Στην κατάρτιση του κειμένου της Εγκυκλίου αναφορικά με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, το οποίο θα αναγνωσθεί στους ναούς την ερχόμενη Κυριακή, 5 Ιουνίου, προς ενημέρωσιν του λαού, προχώρησε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά την σημερινή συνεδρία της, την πρώτη για τον μήνα Ιούνιο, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, προβλέπονται:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Ακολούθως, αποφάσισε την τακτική σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 4, 5, 6, και 7 Οκτωβρίου ε.έ. και κατήρτισε την Ημερησία Διάταξη αυτής.

Η ΔΙΣ υλοποίησε την απόφαση της Ιεραρχίας περί υποβολής προτάσεων στα καταρτισθέντα κείμενα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίες θα αποσταλούν στη Διορθόδοξη Γραμματεία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και θα υποστηριχθούν από τον μακαριώτατο αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο κατά τις συνεδριάσεις της Συνόδου.

Εν συνεχεία, κατά απόφασιν της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, κατήρτισε το κείμενο της Εγκυκλίου περί της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, το οποίο θα αναγνωσθεί στους Ναούς την ερχόμενη Κυριακή, 5 Ιουνίου, προς ενημέρωσιν του λαού.

Επίσης ενέκρινε:

– την πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής επί των αιρέσεων για τη διεξαγωγή της ΚΗ΄ Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, από 31 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2016.

– την χορήγηση 80 υποτροφιών, εκ των οποίων 38 θα δοθούν σε Έλληνες φοιτητές για μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού και 42 θα δοθούν σε αλλοδαπούς φοιτητές για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα.

Τέλος, η ΔΙΣ έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της ημερησίας διατάξεως.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top