Διεθνή

Θρήνος στη Βρετανία για τον άδικο χαμό της Τζο Κοξ

acox04.jpg

Τη μνήμη της Βρετανίδας βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ, που δολοφονήθηκε χθες- μία τραγωδία που πάγωσε τη χώρα και την εκστρατεία για το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στη Ευρωπαϊκή Ένωση- τιμά το χωριό του Μπίρστολ, στη βόρεια Αγγλία.

Χθες το βράδυ, δεκάδες συμπατριώτες της συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του χωριού για να συμμετάσχουν σε τελετή στη μνήμη της, ενώ την ίδια στιγμή στο Λονδίνο μπροστά στο κτίριο του Κοινοβουλίου συγκεντρώνονταν δεκάδες πολίτες, ανάμεσά τους ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν και άλλα μέλη των Εργατικών με δάκρυα στα μάτια.

Η άγρια δολοφονία πάγωσε την εκστρατεία για το δημοψήφισμα, που δεν θα επαναληφθεί παρά μετά το Σαββατοκύριακο.

Μετά τις αναφορές πως ο δολοφόνος φώναξε«Πρώτα η Βρετανία», τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναρωτιούνται για το κίνητρο της επίθεσης και δεν διστάζουν να καταγγείλουν τον επιθετικό τόνο της εκστρατείας.

Η εφημερίδα The Guardian καταγγέλλει το βίαιο, διχαστικό κλίμα της εκστρατείας και κάνει λόγο για μία επίθεση «κατά του ανθρωπισμού, του ιδεαλισμού και της δημοκρατίας».

Το περιοδικό Spectator απαλλάσσει από την προσωπική ευθύνη τον Νάιτζελ Φάρατζ, επικεφαλής του Ukip και τα μέλη της εκστρατείας «Leave». «Αλλά είναι υπεύθυνοι για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η εκστρατεία τους», γράφει. «Όταν ενθαρρύνεις το μένος, δεν μπορείς να κάνεις τον έκπληκτο όταν οι άνθρωποι εξαγριώνονται».

acox01.jpgacox02.jpgacox03.jpgacox04.jpgacox05.jpgacox06.jpgacox08.jpgacox09.jpgacox10.jpgacox01.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top