Ελλάδα

Tι περιλαμβάνει η «καυτή» δικογραφία για τους εκβιασμούς

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Στα χέρια ανακριτή Διαφθοράς βρίσκεται πλέον η δικογραφία για την «καυτή» υπόθεση των εκβιασμών, με «φόντο» το μοίρασμα της διαφημιστικών κονδυλίων. 

Ήδη, για την υπόθεση αυτή, για την οποία είχε κατηγορηθεί και ο Παναγιώτης Μαύρικος, έχουν ασκηθεί συμπληρωματικές ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου για απιστία στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Μάλιστα, στη δικογραφία έχει προστεθεί μια ακόμη καταγγελία από τη ΔΕΗ, η οποία ενδεχομένως να έφερνε τον Παναγιώτη Μαύρικο, ως κατηγορούμενο στην υπόθεση, εκ νέου στο γραφείο του ανακριτή για συμπληρωματική απολογία.

Η ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με βασικό ζητούμενο να ερευνηθεί ποια ανώτερα ή ανώτατα στελέχη της τράπεζας και της ΔΕΚΟ -ακόμη και υψηλόβαθμα- ευθύνονται ποινικά για τη χορήγηση των διαφημιστικών δαπανών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα δεν αποκλείεται να «ανοίξει» και άλλο, με στόχο ιδρύματα και οργανισμός που μέχρι σήμερα δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την υπόθεση εκβιασμών μέσω εφημερίδων και ιστοσελίδων.

Δεν αποκλείεται δε να ζητηθεί άμεσα η άρση τραπεζικών λογαριασμών εμπλεκόμενων πριν αποσταλούν κλήσεις προς απολογία σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.

Η δικογραφία για την υπόθεση των εκβιασμών ανατέθηκε σε ανακριτή Διαφθοράς μετά τα νέα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια του 1ου ειδικού ανακριτή που είχε αναλάβει αρχικά την υπόθεση.

Πρόκειται για έκθεση που αφορά στις διαφημιστικές δαπάνες ενός τραπεζικού ιδρύματος και μίας ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επίμαχη έκθεση καταγράφονται δυσανάλογα μεγάλα στα ποσά που δόθηκαν ως διαφημιστικά πακέτα των συγκεκριμένων ιδρυμάτων συγκριτικά με άλλες τράπεζες και ΔΕΚΟ.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση των εκβιαστών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη εκβίαση κατά συναυτουργία και στη συνέχεια ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για τα αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας τελεσθείσα από υπαίτιο προς υπάλληλο για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντα του υπαλλήλου, με επιδιωκόμεο όφελος άνω των 150.000 ευρώ, με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50).

Οι αξιόποινες πράξεις αφορούσαν στους τρεις κατηγορούμενους, Π. Μαυρίκο, Π. Μουσσά και Χρ. Φράγκου. Τον έναυσμα για τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης είχε δώσει η γνωστή, αρχική, καταγγελία της ΕΥΔΑΠ ενώ στη συνέχεια ακολούθησε καταγγελία της ΔΕΗ, η οποία ενδεχομένως να είχε ως αποτέλεσμα την εκ νέου κλήτευση των κατηγορουμένων, και του Π. Μαύρικου, στο κατώφλι του ανακριτή για συμπληρωματικές απολογίες.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top