Πολιτική

Τι προβλέπει ο σχεδιασμός για την φιλοξενία προσφύγων στην Ήπειρο

katsika_le6.jpg

Διευκρινήσεις σχετικά με το πρόγραμμά φιλοξενίας προσφύγων στην Ήπειρο, παρείχε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σχολιάζοντας δημοσιεύματα σε ΜΜΕ και ανακοινώσεις «που πιθανά να προκαλούν σύγχυση».

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα δημιουργούμε δομή φιλοξενίας στην παλαιά παιδόπολη Αγίας Ελένης, στα όρια του Δήμου Ζίτσας. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της συμφωνίας με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός Ιουνίου. Η δομή θα είναι μόνιμη, με την έννοια ότι όταν «τελειώσει» το προσφυγικό ζήτημα, η παλαιά παιδόπολη, ανακαινισμένη θα αποδοθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, την Περιφέρεια και τους Δήμους για κοινωνική χρήση», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Βίτσας.

Και υπογραμμίζει: «Από το κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή Κατσικά θα απομακρυνθούν οι σκηνές. Στη θέση τους θα τοποθετηθούν περίπου 60 οικίσκοι, που θα φιλοξενούν υπό πολύ αρτιότερες συνθήκες περί τους 400 πρόσφυγες. Η δομή αυτή θα είναι προσωρινή, με την έννοια ότι θα διαρκέσει έως ότου οι πρόσφυγες μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες ή σε μόνιμες δομές φιλοξενίας. Ευελπιστούμε πως η Περιφέρεια και οι Δήμοι, όπως έκαναν έως τώρα, θα συνδράμουν και σε αυτή την προσπάθεια. Το ίδιο και φορείς που έχουν βάλει τον εαυτό τους στην τάξη του συμμέτοχου και όχι στην τάξη που παρατηρητή.»

Τέλος, επισημαίνει πως «η διασταύρωση της πληροφορίας είναι απαραίτητο στοιχείο της δουλειάς όσων υπηρετούν στη δημόσια ενημέρωση και η ομάδα συντονισμού για το προσφυγικό ζήτημα είναι πάντα έτοιμη να δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top