Διεθνή

Τίτλοι τέλους για την ισλαμική αεροπορική εταιρεία Rayani Air

36C5A46FAED4ABB45892AD79019AD188.jpg

Στο έδαφος για τα καλά θα μείνει ο στόλος του πρώτου ισλαμικού αερομεταφορέα της Μαλαισίας, αφού οι Αρχές αποφάσισαν να ακυρώσουν την άδεια λειτουργία της.

Στο έδαφος επ’ αόριστον θα μείνει ο στόλος του πρώτου ισλαμικού αερομεταφορέα της Μαλαισίας, η Rayani Air.

Η αρμόδια Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανέστειλε την άδεια λειτουργίας της εταιρείας μετά από ενδελεχή έρευνα, αφού έκρινε ότι η Rayani Air είχε παραβιάσει τους όρους της άδειάς της ενώ ταυτόχρονα δεν πληρούσε τις οικονομικές και διοικητικές προϋποθέσεις ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί ως εμπορικός αερομεταφορέας.

Η Rayani Air ιδρύθηκε ως εταιρεία που θα λειτουργούσε με βάση τον ισλαμικό νόμο Σαρία. Προσέφερε φαγητό που επιτρέπεται να καταναλώνουν οι πιστοί μουσουλμάνοι, δεν προσέφερε αλκοολούχα ποτά και οι αεροσυνοδοί ήταν ντυμένες συντηρητικά, με καλυμμένο το μεγαλύτερο μέρος του σώματός τους.

Η άδεια λειτουργίας της εταιρείας είχε ήδη ανασταλεί από τον Απρίλιο, εξαιτίας της αιφνιδιαστικής διακοπής των δρομολογίων της λόγω απεργίας των πιλότων.

Η Rayani Air ήταν μικρή εταιρεία, με δύο αεροσκάφη και λιγότερα από 60 άτομα προσωπικό αέρος. Εξυπηρετούσε δύο προορισμούς στην Μαλαισία, όμως, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, σχεδίαζε μελλοντικά δρομολόγια προς τη Μέκκα για τα μεγάλα προσκυνήματα στην ιερή πόλη του Ισλάμ.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top