Ελλάδα

«Το βιβλίο είναι παντός καιρού»

550_334_233356.jpg

Με σύνθημα “το βιβλίο είναι παντός καιρού” το Πανελλήνιο Φεστιβάλ βιβλίου Θεσσαλονίκης αγνοεί τις επιβουλές του καιρού (ειναι πλέον τοπικό “ανέκδοτο” το ότι οι ισχυρές μπόρες ξεσπούν στη Θεσσαλονίκη με την εναρξη του Φεστιβαλ βιβλίου στην παραλία), τον περιορισμό της αναγνωσιμότητας, την ελάττωση του αριθμού των εκδοτικών οίκων, τη μείωση και της αγοραστικής δυνατότητας των πολιτών, και επιμένει για 35η συνεχή χρονιά να διοργανώνει το Φεστιβάλ βιβλίου στην παραλία του Λευκού Πύργου.

Αφιερωμένο φέτος στον ποιητή Γιώργο Βαφόπουλο (για τα 20 χρόνια απ το θάνατο του) αλλα και στο επετειακό “Έτος Αριστοτέλη- 2400 χρόνια” , το φεστιβαλ βιβλίου εγκαινιάζεται το ερχόμενο Σάββατο στις 8.30 το απόγευμα και θα διαρκέσει ως και τις 19 Ιουνίου.

Στα στεγασμένα στάντ που εχουν ήδη στηθεί στην παραλία εκτίθενται (και διατίθενται προς πώληση) περι τους 30.000 τίτλους βιβλίων απο την ελληνική ξένη βιβλιοπαραγωγή και απο 100 εκδοτικούς οίκους της χώρας.

Τα περίπτερα -πωλητήρια των εκδοτικών οίκων θα πλαισιώσουν δεκάδες εκδηλώσεις και δράσεις (παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές βραδιές, συζητήσεις κ.α) που διοργανώνει στην κεντρική εξέδρα του ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.

Τα περίπτερα των εκδοτών θα ειναι ανοιχτά καθημερινα απο τις 18.30 ως τις 23.00 και τις Κυριακές και τα πρωινα απο τις 11.00 -13.30 και απ τις 18.30 -23.00.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top