Ελλάδα

Το Επιμελητήριο Χανίων για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

550_334_193040.jpg

Πλήρη νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη μέσω του δημόσιου συστήματος υγείας έχουν πλέον και οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που έχουν χάσει το σχετικό δικαίωμα ένεκα ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ταμείο.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση προς τα μέλη του το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων επισημαίνοντας ότι η σχετική Υπουργική Απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η απόφαση ρυθμίζει τους όρους και τις διαδικασίες πρόσβασης των ανασφαλίστων στην δημόσια υγεία, όπως αναφέρει σχετικά το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσβαση στις παροχές υγείας είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Χανίων, η ύπαρξη Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «τα φάρμακα θα χορηγούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία που είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ, με εξαίρεση τα φάρμακα υψηλού κόστους, που συνεχίζουν να χορηγούνται από τα φαρμακεία των νοσοκομείων. Εξακολουθούν να ισχύουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τις συνταγογραφήσεις και η συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, αλλά ταυτόχρονα εισάγεται ένα σύστημα συνδυασμού εισοδηματικών, κοινωνικών και κλινικών κριτηρίων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαλλαγή από τη συμμετοχή για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Επίσης σύμφωνα με την ανακοίνωση, «όσοι έχουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας ή παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης ανέργων και ανασφάλιστων από φορείς κοινωνικής ασφάλισης, μπορούν να κάνουν χρήση του συστήματος που περιγράφεται από την Υπουργική Απόφαση, αλλά μόνον εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας, που χρήζει άμεσης νοσηλευτικής ή συνεχούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ή εγκυμοσύνη, μη καλυπτόμενα από την ασφάλιση, τηρουμένων και των λοιπών προϋποθέσεων που ορίζονται με τη συγκεκριμένη ΚΥΑ».

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top