Διεθνή

Το κάστρο της Τοσκάνης που σε ταξιδεύει στο χρόνο

italiancastle7.jpg

Το Castello di Sammezzano στην Τοσκάνη της Ιταλίας χτίστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα από Ισπανούς ευγενείς και πριν μετατραπεί σε ξενοδοχείο- εστιατόριο το είχε επισκεφθεί μέχρι και ο Καρλομάγνος.

Από τη δεκαετία του 1990, που η ξενοδοχειακή επιχείρηση έκλεισε, το κάστρο παραμένει άδειο. Και παρότι η τελευταία του ανακαίνιση έγινε το 1889, διατηρεί σε εντυπωσιακό βαθμό τα χαρακτηριστικά του μεγαλοπρεπούς παρελθόντος του και με την πλούσια ιστορία του πρόκειται να βγει σε δημοπρασία.

Τις ατμοσφαιρικές φωτογραφίες έβγαλε ο 29χρονος Ολλανδός Roman Robroek, ο οποίος λέει πως το κάστρο «κόβει την ανάσα». «Για να φτάσεις εκεί πρέπει να περπατήσεις μέσα στο δάσος που το περιβάλλει, είναι εκπληκτικά», δήλωσε στη Daily Mail.

«Προσπάθησα να αποτυπώσω την εκπληκτική αρχιτεκτονική του, όταν το πρωτοείδα δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο όμορφο ήταν και όταν έφτασαν εκεί ο ίδιος κάθισα για λίγο στο πάτωμα για να συνειδητοποιήσω τι έβλεπα», περιγράφει.

italiancastle11.jpgitaliancastle10.jpgitaliancastle9.jpgitaliancastle8.jpgitaliancastle7.jpgitaliancastle6.jpgitaliancastle5.jpgitaliancastle2.jpgitaliancastle3.jpgitaliancastle4.jpgitaliancastle12.jpgitaliancastle1.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top