Ελλάδα

Το Μουσείο Μαστίχας Χίου ανοίγει τις πύλες του στο κοινό

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Η Μαστίχα Χίου αποτελεί ένα μοναδικό παγκοσμίως προϊόν, το οποίο έχει διαδοθεί σε όλον τον πλανήτη τόσο για τις ευεργετικές του συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά και τη γεύση του. Αυτό το «δώρο της φύσης» απέκτησε το δικό του Μουσείο. Το Μουσείο Μαστίχας Χίου αποτελεί το μεγαλύτερο έργο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς στο Αιγαίο και ανοίγει επισήμως τις πύλες του στο κοινό, το Σάββατο (11/6).

mastixamaion10.jpg

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό κτίριο κοντά στο Πυργί, το οποίο θα κοσμεί ολόκληρο το νησί και θα αναδεικνύει την ιστορία της παραγωγής της μαστίχας, τη σημασία της για το νησί και την ελληνική οικονομία και τις ευεργετικές επιπτώσεις που έχει στον άνθρωπο.

mastixa3-10.jpg

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 12 το μεσημέρι, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, Σοφία Στάικου, ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Γιώργος Τούμπος, ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, ενώ θα παραβρεθεί και ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος.

mastixa2-10.jpg

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top