Διεθνή

Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στη νότια Τουρκία

3E45ED4EBE38D56522485C05014FBB4A.jpg

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν από το πλήγμα, που ήλθε μία ημέρα μετά τη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Κωνσταντινούπολη.

Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που έπληξε χθες Τετάρτη κτήριο της αστυνομίας στην πόλη Μιντιάτ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, από την οποία σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι, σύμφωνα με δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της οργάνωσης.

«Μία επίθεση καμικάζι πραγματοποιήθηκε από έναν από τους συντρόφους μας εναντίον της έδρας της αστυνομίας του φασιστικού κράτους στη Μιντιάτ», υπογράμμισε η στρατιωτική πτέρυγα του κινήματος που από το 1984 μάχεται εναντίον της τουρκικής κεντρικής εξουσίας.

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την επίθεση στην επαρχία Μαρντίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι.

Οι συγκρούσεις μεταξύ του PKK και των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας άρχισαν ξανά τον περασμένο Ιούλιο, μετά την κατάρρευση της διετούς εκεχειρίας που είχε συμφωνηθεί.

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του αντάρτικου του PKK, το 1984.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top