Διεθνή

Το PKK πίσω από την επίθεση στην Τουρκία

2016-03-19T115454Z_1467549383_LR1EC3J0X3

Δύο πολίτες και ένας αστυνομικός έπεσαν τελικά νεκροί στην επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη νοτιοανατολική πόλη Μίντγιατ, ενώ 30 τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Ο δράστης της επίθεσης αυτής είναι η φονική οργάνωση ΡΚΚ (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν)», τόνισε ο Γιλντιρίμ στους δημοσιογράφους ο οποίος μόλις επισκέφθηκε στην Κωνσταντινούπολη τραυματίες της χθεσινής επίθεσης σε ιστορική συνοικία της πόλης.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNN-Türk όχημα γεμάτο εκρηκτικά προσπάθησε να παραβιάσει οδόφραγμα ασφαλείας έξω από το αστυνομικό τμήμα, προτού αστυνομικοί ανοίξουν πυρ εναντίον του οδηγού ο οποίος φέρεται να πυροδοτούσε εκείνη τη στιγμή τον βομβιστικό μηχανισμό.

«Ευτυχώς τα μέτρα ασφαλείας επέτρεψαν να αποφευχθεί ένας ακόμη μεγαλύτερος απολογισμός», δήλωσε ο Γιλντιρίμ κάνοντας λόγο για «πολύ μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών. Ο λαός μας πρέπει να ξέρει ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ισχυρή».

Η πόλη Μίντγιατ, περίπου 50 χλμ. βορείως των συριακών συνόρων, βρίσκεται στη νοτιοανατολική Τουρκία που κατοικείται κυρίως από Κούρδους. Το ΡΚΚ άρχισε εκ νέου πέρυσι το καλοκαίρι τον ένοπλο αγώνα κατά της κεντρικής κυβέρνησης, μετά την αποτυχία δύο χρόνων ειρηνευτικών συνομιλιών με την Άγκυρα. Σφοδρές συγκρούσεις άρχισαν έκτοτε στη νοτιοανατολική Τουρκία.

 

 

 

 

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top