Διεθνή

Το πλωτό χωριό της Ουγγαρίας που θυμίζει… Μαλδίβες

maldivesouggaria1.jpg

Με την πρώτη ματιά είναι πολύ πιθανό να πιστέψει κανείς πως η φωτογραφία αυτή είναι από της Μαλδίβες, είναι όμως η «ουγγρική απάντηση» στον εξωτικό παράδεισο του Ινδικού Ωκεανού. Ένα χωριό στα βορειοδυτικά της Βουδαπέστης που είναι γνωστό ως «το πλωτό χωριό».

Vintage καμπίνες, η μία δίπλα στην άλλη, με τις βεραντούλες τους και τα ξύλινα «μονοπάτια» που τις ενώνουν μεταξύ τους αλλά και με τη στεριά είναι το χαρακτηριστικό της λίμνης Bodoki.

Χρησιμοποιούνται κυρίως από τους ντόπιους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και από ψαράδες όλο το χρόνο επειδή παρά τον γενικά κρύο καιρό στην περιοχή, η λίμνη δεν παγώνει ποτέ. Αυτό συμβαίνει επειδή η παρακείμενη μονάδα παραγωγής πυρηνικής ενέργειας χρησιμοποιεί τη λίμνη ως δεξαμενή ψύξης, τροφοδοτώντας τη με ζεστό νερό.

Η τοποθεσία γνώρισε μεγάλη δημοσιότητα το 2014 όταν η Bing χρησιμοποίησε μια φωτογραφία του χωριού ως wallpaper για μια από τις σελίδες αναζήτησής της. Την ίδια χρονιά εικόνες του πλωτού χωριού χρησιμοποιήθηκαν και από την ουγγρική συμμετοχή στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

maldivesouggaria12.jpgmaldivesouggaria11.jpgmaldivesouggaria10.jpgmaldivesouggaria9.jpgmaldivesouggaria8.jpgmaldivesouggaria7.jpgmaldivesouggaria6.jpgmaldivesouggaria5.jpgmaldivesouggaria4.jpgmaldivesouggaria3.jpgmaldivesouggaria2.jpgmaldivesouggaria1.jpg

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top