Πολιτική

Το τηλεφώνημα στον Λεβέντη από το γραφείο του Πρωθυπουργού

550_334_513172.jpg

Τηλεφώνημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό δέχθηκε ο Βασίλης Λεβέντης, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων από το Ηράκλειο όπου βρίσκεται.

«Κατευθυνόμενος στο Ηράκλειο και στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά με πήραν τηλέφωνο από το γραφείο του πρωθυπουργού προκειμένου να συναντηθούμε με τον Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη για τον εκλογικό νόμο και την αλλαγή του συντάγματος», δήλωσε ο κ. Λεβέντης τονίζοντας την θέση της Ένωσης Κεντρώων.

«Εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τον εκλογικό νόμο αν δεν είναι απλή αναλογική χωρίς να υπάρχει – σε καμία περίπτωση – μπόνους εδρών», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Λεβέντης.

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής που επίσης βρίσκεται στο Ηράκλειο ανέφερε: «Ως προς τον εκλογικό νόμο, θεωρούμε σωστή την απλή αναλογική, ωστόσο αν κάποιο κόμμα συγκεντρώσει 40% τότε θα υπάρξει μπόνους για να μπορέσει να δημιουργήσει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση. Διαφορετικά και 39,5% να συγκεντρώσει θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με άλλα κόμματα για να σχηματίσει κυβέρνηση».


Πηγή: cretapost.gr

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top