Ελλάδα

Το υπουργείο εργασίας καταγγέλλει σοβαρές ενδείξεις ποινικών ευθυνών για την ΠΥΡΣΟΣ

erasiaspursos3.jpg

Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας μεταξύ του Γενικού Γραμματέα, εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ασφαλείας, της Γ.Σ.Ε.Ε. και εργαζομένων της εταιρείας ΠΥΡΣΟΣ. Στην συνάντηση παρέστησαν και εκπρόσωποι του ΟΑΕΔ.

Από τους εργαζόμενους εκτέθηκαν όλα τα προβλήματα που προέκυψαν από την ξαφνική λύση των εργασιών της εταιρείας ΠΥΡΣΟΣ.

Στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου για την συνάντηση, γίνεται λόγος για  σοβαρές ενδείξεις ποινικών ευθυνών για όλο το χειρισμό από την εταιρεία (μεταφορά λογαριασμών, εκποίηση περιουσιακών στοιχειών και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας τις τελευταίες μέρες).

Ενώ στη συνέχεια αναφέρεται ότι «Το δεύτερο που αποκαλύφθηκε είναι ότι εκτός από την ΠΥΡΣΟΣ, σταμάτησε η λειτουργία και της θυγατρικής (με την ίδια έδρα) εταιρείας ΑΙΤ που απασχολούσε 38 εργαζόμενους.

Το Υπουργείο Εργασίας μεριμνώντας για την προστασία των εργαζομένων (327) με δράσεις πρόσκαιρης αλλά πιο μακροπρόθεσμης ανακούφισης δεσμεύτηκε σε μια δέσμη μέτρων που είναι τα παρακάτω:

1. Την ένταξη των εργαζομένων της ΠΥΡΣΟΣ και της ΑΙΤ στο πεδίο προστασίας του ΟΑΕΔ για την άμεση καταβολή επιδόματος ανεργίας

2. Την ένταξη των εργαζομένων αυτών στο πρόγραμμα έκτακτου βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ.

3. Την διερεύνηση από τις υπηρεσίες του Υπουργείου της συγκρότησης ειδικού προγράμματος που θα συμπεριλάβει τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που κλείνουν ή που εγκαταλείπουν την δραστηριότητα τους ή πτωχεύουν.

4. Την συνέχιση της απαίτησης για δικαστική (μέσω των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών) διερεύνηση ειδικά της υπόθεσης αυτής με βάση τα όσα αναφέρθηκαν στην αρχή.

5. Την εξέταση από κοινού με τους εργαζόμενους της δυνατότητας να ενταχθούν σε προγράμματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας στο ίδιο αντικείμενο.

Πέρα όμως από το ειδικότερο πρόβλημα με την παραβατική λειτουργία της ΠΥΡΣΟΣ, το Υπουργείο επισημαίνει ότι στον κλάδο αυτό όσο και στις εταιρείες καθαρισμού παρουσιάζεται έντονη παραβατικότητα από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων. Για το λόγο αυτό το Υπουργείο θα ενεργοποιήσει άμεσα τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο ώστε να τηρούνται οι διατάξεις τόσο της εργατικής όσο και της ασφαλιστικής νομοθεσίας από τις επιχειρήσεις του κλάδου».

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top