Διεθνή

Το ζευγάρι που «κατέκτησε το Έβερεστ» κατηγορείται για κλοπή και παραποίηση φωτογραφιών

fsdfs-735x459.jpg

Δύο ορειβάτες που ισχυρίζονται ότι είναι το πρώτο ζευγάρι από την Ινδία που έφτασε στην κορυφή του Έβερεστ, κατηγορείται τώρα ότι δεν ολοκλήρωσαν ποτέ την ανάβαση, αλλά ότι την προσποιήθηκαν.

Ένας ορειβάτης κατηγόρησε τους Dinesh και Tarakeshwari Rathod για κλοπή των φωτογραφιών του, λέγοντας ότι έκαναν photoshop βάζοντας τους εαυτούς τους! Το ζευγάρι, που είναι και οι δύο αστυνομικοί, ανακοίνωσε στις 5 Ιουνίου ότι είχε ανέβει με επιτυχία στο ψηλότερο βουνό στον κόσμο. Ο ιδιοκτήτης μάλιστα μιας εταιρείας αναρρίχησης ανέφερε επίσης ότι οι Σέρπα του, βοήθησαν το ζευγάρι να φτάσει στην κορυφή του κόσμου στις 23 Μαΐου. Αλλά ο ορειβάτης Satyarup Siddhanta ισχυρίστηκε στο Facebook ότι το ζευγάρι είχε απλά κλέψει τις φωτογραφίες του για να αποδείξει το ψεύτικο επίτευγμά του.

«Αυτό είναι τόσο τόσο καταπληκτικό! Πήραν φωτογραφίες μου και έκαναν photoshop με την εικόνα τους στην κορυφή. Και πήραν και πιστοποιητικά. Πού πηγαίνει η ορειβασία; Ντροπή σας αξιωματικοί», έγραψε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος επισημαίνει ότι η φωτογραφία του ζευγαριού είναι ουσιαστικά μια δική του επεξεργασμένη, μόνο και μόνο για να αποδείξουν ότι ανέβηκαν στο Έβερεστ.

Στην εικόνα πράγματι το ζευγάρι φαίνεται να ανεβαίνει το βουνό, ενώ τα πρόσωπά τους είναι καλυμμένα με μάσκες οξυγόνου κάνοντας την αναγνώρισή τους ακόμη πιο δύσκολη. Η εικόνα μάλιστα είχε αναρτηθεί σε μια άλλη σελίδα περιπέτειας, αλλά αργότερα «κατέβηκε». Υπάρχει και μια άλλη εικόνα μόνο με την γυναίκα και αυτή είναι η επίμαχη στην οποία αναφέρεται ο ορειβάτης.

Οι εικόνες είναι πράγματι πανομοιότυπες, απλά στη μία η γυναίκα κρατάει μια σημαία της Ινδίας. Ο ορειβάτης αναφέρει ότι δεν τον ενδιαφέρει αν το ζευγάρι ανέβηκε ποτέ στο Έβερεστ, απλά οι φωτογραφίες είναι πολύ σημαντικές για αυτόν και έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία. Ο ίδιος μάλιστα λέει ότι εκτός από φωτογραφίες, έχει και βίντεο από εκείνη την ημέρα.

everest3.jpgΗ φωτογραφία της γυναίκας με τη σημαία την Ινδίαςeverest.jpgΗ φωτογραφία του Satyarup Siddhanta που ισχυρίζεται ότι παραποιήθηκεeverest4.jpgΜια ακόμη φωτογραφία του Siddanta35C91D0.jpgΗ ίδια φωτογραφία ανέβηκε σε ιστοσελίδα με την επισήμανση ότι πρόκειται για τους Dinesh and Tarkeshwarieverest1.jpgΆλλη φωτογραφία από την υποτιθέμενη ανάβαση των Rathods στην οποία απεικονίζονται με εντελώς διαφορετική ενδυμασία

everest2.jpgeverest5.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top