Πολιτική

Τον Μπαν Κι Μουν θα υποδεχθεί στο Μαξίμου αύριο το πρωί ο Α. Τσίπρας

%CE%A4%CE%A3%CE%99%CE%A0%CE%A1%CE%91%CE%

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν, θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αύριο το πρωί στις 9:30, στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά την συνάντησή τους, ο πρωθυπουργός και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα κάνουν δηλώσεις.

Ο κ. Μπαν βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση του Προσφυγικού και να εκφράσει την συμπαράστασή του στους πρόσφυγες και στους Έλληνες για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει για να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προσφυγική κρίση. Η επίσκεψη του κ. Μπαν έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει τον Μάιο στην Αθήνα ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, υπεύθυνος για τη διεθνή μετανάστευση, Πίτερ Σάδερλαντ, ο οποίος και είχε συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Οι επισκέψεις αυτές εκφράζουν το ενδιαφέρον του ΟΗΕ για το Προσφυγικό και την κατάσταση στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της διμερούς συνάντησης που θα έχουν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ το Σάββατο το πρωί, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα βρεθούν το Προσφυγικό, όσο και το ζήτημα των συνομιλιών για ειρήνευση και πολιτική λύση στη Συρία και τη Λιβύη, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Ελλάδα, καθώς η κατάσταση στις χώρες αυτές αποτελεί την αιτία των προσφυγικών ροών. Επιπλέον, θα συζητηθεί και το Κυπριακό, η πορεία των διακοινοτικών συνομιλιών, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

Μετά τη συνάντηση, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα μεταβεί στη Λέσβο συνοδεία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα. Κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης επίσκεψής του στο νησί, μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, ο οποίος και του είχε απευθύνει πρόσκληση να επισκεφθεί το νησί. Επίσης, ο κ. Μπαν θα επισκεφθεί και προσφυγικές δομές στο νησί.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top