Πολιτική

Τόσκας: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καταστάσεις

550_334_486707.jpg

Έκκληση σε όλους να σεβαστούν τους κανόνες που θέτει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την αποφυγή των πυρκαγιών, καθώς ο δείκτης επικινδυνότητας είναι πολύ ψηλά, λόγω των καιρικών συνθηκών, απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Μπορεί να μειωθεί η θερμοκρασία, αλλά αυξάνεται η ένταση των ανέμων και έτσι ο δείκτης επικινδυνότητας έχει ανέβει ψηλά γι αυτό παρακαλούμε όλους να σεβαστούν τους κανόνες που θέτει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, να προσέχουν. Είδαμε ότι πολλές πυρκαγιές γίνονται από απροσεξίες. Και στην Κύπρο, από ότι φαίνεται, από απροσεξία μικρού παιδιού προκλήθηκε το μεγάλο κακό. Επομένως θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Και στα Μέγαρα είχαμε από απροσεξία μελισσοκόμου. Δεν θέλει πικ νικ και ψησίματα στα δάση και άλλες απροσεξίες» είπε ο κ. Τόσκας.

Ο αν. υπουργός δήλωσε ότι υπάρχει ετοιμότητα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, μέσα από έναν συνδυασμό νέων και παλιών μέσων πυρόσβεσης. «Κάνουμε συνεχώς αναδιατάξεις των μέσων πυρόσβεσης σε όλη την Ελλάδα. Οι άνθρωποι του Πυροσβεστικού Σώματος δίνουν όλο τους το είναι σε αυτή την προσπάθεια. Η κυβέρνηση, το κράτος, βρίσκεται σε εγρήγορση ακριβώς για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καταστάσεις. Υπάρχει προσωπικό, υπάρχουν μέσα» τόνισε.

Επιπλέον επισήμανε την ανάγκη να προετοιμαστεί η χώρα για μια σοβαρότερη αναδιοργάνωση των μέσων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να δει τι μέσα έχει στη διάθεσή της, γιατί, όπως είπε, «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε τα επόμενα χρόνια σοβαρά με τα πολύ παλιά μέσα που έχουμε. Κάτι πρέπει να γίνει, με συναίνεση, με συλλογική προσπάθεια και κοιτάζοντας το τι γίνεται στις άλλες χώρες που έχουν τέτοιους κινδύνους, να συνεργαστούμε με αυτές τις χώρες, γιατί έχουμε πάρα πολλά προβλήματα».

Αναφορικά με τη μεγάλη πυρκαγιά στην Κύπρο εξέφρασε την λύπη του για την απώλεια δύο δασοπυροσβεστών. «Ό,τι πονάει την Κύπρο, πονάει και την Ελλάδα» είπε και πρόσθεσε ότι η Κύπρος ζήτησε βοήθεια και η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε. Έστειλε δύο σύγχρονα αεροσκάφη που μπορούν να ενεργούν και σε υψηλές θερμοκρασίες και δύο ελικόπτερα σούπερ πούμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με κάδο και έμπειρο προσωπικό.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top