Διεθνή

Τουρκία: «Πολλάκις ισόβια» σε 3 μέλη του ΙΚ

3ED71C49767E96CBC0AA4E023A3DACC3.jpg

Οι Σεντρίμ Ραμαντάνι, Μπενιαμίν Ξου και Μουχάμαντ Ζακίρι, τρεις αλλοδαποί η υπηκοότητα των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί, καταδικάστηκαν σε πολλάκις ισόβια και σε επιπλέον 477 χρόνια κάθειρξης

Τρία μέλη του Ισλαμικού Κράτους, οι δράστες της πρώτης τζιχαντιστικής επίθεσης που σημειώθηκε σε τουρκικό έδαφος και αποδίδεται στην οργάνωση αυτή, καταδικάστηκαν την Τετάρτη σε πολλάκις ισόβια, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan.

Οι Σεντρίμ Ραμαντάνι, Μπενιαμίν Ξου και Μουχάμαντ Ζακίρι, τρεις αλλοδαποί η υπηκοότητα των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί, καταδικάστηκαν σε πολλάκις ισόβια και σε επιπλέον 477 χρόνια κάθειρξης. Κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο ότι στις 20 Μαρτίου 2014 πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν χωροφύλακα, έναν αστυνομικό και έναν πολίτη στην Ουλουκίσλα, στην επαρχία της Νίγδης, κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου.

Η επίθεση αυτή θεωρείται από τις τουρκικές αρχές η πρώτη που διέπραξε σε τουρκικό έδαφος το Ισλαμικό Κράτος. Στην τζιχαντιστική οργάνωση αποδόθηκαν στη συνέχεια πολλές άλλες επιθέσεις μεταξύ των οποίων και η πλέον πολύνεκρη στην ιστορία της Τουρκίας, αυτή που έγινε στην Άγκυρα στις 10 Οκτωβρίου 2015 με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 103 άνθρωποι.

Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης τον Αζέρο Φουάντ Μοφσούμοφ σε κάθειρξη 13 ετών και 9 μηνών για τις κατηγορίες της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και της πλαστογραφίας επίσημων εγγράφων.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top