Ελλάδα

Τους εννέα έφτασαν οι νεκροί από το ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης

4A930549285C9A0798C347E3C949250B.jpg

Τριακόσιοι-σαράντα άνθρωποι έχουν διασωθεί από τα νερά, όμως ο αριθμός των επιβαινόντων στο ξύλινο σκάφος δεν είναι γνωστός, με συνέπεια να υπάρχουν φόβοι για ακόμα μεγαλύτερη τραγωδία.

Σε τουλάχιστον εννέα ανέρχονται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Λιμενικού, οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί νότια της Κρήτης.

Υπάρχουν ακόμα φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που επέβαιναν στο 25 μέτρων ξύλινο σκάφος παραμένει άγνωστος.

Τριακόσιοι-σαράντα άνθρωποι έχουν διασωθεί από τα νερά. Νωρίτερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης εκτίμησε πως περίπου 700 άτομα επέβαιναν στο σκάφος.

Το Λιμενικό έχει έως τώρα αποφύγει να προβεί σε κάποια εκτίμηση σχετικά με τον αριθμό των επιβαινόντων, καθώς και οι ίδιοι οι επιζώντες δεν είχαν καλή εικόνα για το πόσα άτομα συνταξίδευαν μαζί τους.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται, με τη συμμετοχή τριών παραπλέοντων πλοίων, ενός πλοίου και ενός αεροσκάφους του Λιμενικού και δύο ελικοπτέρων – ενός Super Puma του στρατού και ενός ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού.

Το ναυάγιο έλαβε χώρα 75 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων Κρήτης, σε περιοχή ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με προγενέστερα στοιχεία από το Λιμενικό, 242 από τους διασωθέντες θα μεταφερθούν στην Ιταλία, 75 θα μεταφερθούν στην Αίγυπτο, 16 στην Τουρκία και επτά στη Μάλτα. Η χώρα μας δεν θα παραλάβει κανέναν.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top