Διεθνή

Τραμπ: Να παραιτηθεί ο Ομπάμα για το μακελειό στο Ορλάντο

585A552D987C2251AEE4F3DCD348E53E.jpg

Ο Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε τον Μπαράκ Ομπάμα να αναγνωρίσει ότι το μακελειό στο Ορλάντο ήταν μια ενέργεια, που διέπραξε η ισλαμική τρομοκρατία ειδάλλως να παραιτηθεί.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε τον Μπαράκ Ομπάμα να αναγνωρίσει ότι το μακελειό στο Ορλάντο ήταν μια ενέργεια, που διέπραξε η ισλαμική τρομοκρατία ειδάλλως να παραιτηθεί.

«Άραγε ο πρόεδρος Ομπάμα θα αναφέρει τελικά τις λέξεις ακραία ισλαμική τρομοκρατία; Εάν δεν το κάνει, τότε πρέπει να παραιτηθεί αμέσως με ατιμωτικό τρόπο» έγραψε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές, στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter. Νωρίτερα είχε γράψει ότι «είχε δίκαιο» για τα όσα είχε πει για την ισλαμική τρομοκρατία. «Δεν θέλω συγχαρητήρια, θέλω να υπάρχει επαγρύπνηση και δριμύτητα. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι» έγραψε χαρακτηριστικά.

O Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε μια «τρομοκρατική ενέργεια και μια ενέργεια μίσους» το μακελειό, ωστόσο απέφυγε να το συνδέσει με το εξτρεμιστικό ισλάμ, κάτι που άλλωστε δεν έχει προς το παρόν αποδειχθεί.

Το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ σήμερα, το οποίο ενέκριναν πολλοί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, προκάλεσε θύελλα επικρίσεων, με τους πολεμίους του να του καταλογίζουν ότι επιχειρεί να τραβήξει την προσοχή πάνω του λίγες μόλις ώρες μετά την τραγωδία.

Η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε το μακελειό στην Φλόριντα «μια τρομοκρατική ενέργεια», η οποία επιτάσσει το έθνος να «διπλασιάσει» τις προσπάθειες να εμποδίσει παρόμοιες επιθέσεις.

Ο έτερος υποψήφιος των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς δήλωσε ότι «όλοι οι Αμερικανοί είναι τρομοκρατημένοι, αποτροπιασμένοι και θλιμμένοι από το φρικιαστικό» μακελειό στο Ορλάντο.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top