Ελλάδα

Τρία νέα κρούσματα φυματίωσης στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων

%20%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%

Μετά τον συναγερμό που είχε σημάνει πριν το Πάσχα, όταν επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα φυματίωσης μεταξύ των προσφύγων που φιλοξενούνται στην Εστία του Τσεπελόβου, οι υγειονομικές αρχές της περιοχής τίθενται και πάλι σε εγρήγορση.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr αργά το μεσημέρι και με την ολοκλήρωση όλων των εξετάσεων και του ακτινολογικού ελέγχου, επιβεβαιώθηκαν ότι τρία ακόμη παιδιά, νοσούν από πνευμονική φυματίωση.

Στο Νοσοκομείο είχαν μεταφερθεί συνολικά έξι παιδιά καθώς μετά το εμβόλιο «μαντού» εμφάνισαν θετικές ενδείξεις της νόσου.

Μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και σήμερα ολοκληρώθηκε ο απαραίτητος έλεγχος από τον οποίο επιβεβαιώθηκε ότι τρία παιδιά νοσούν.

Τα παιδιά πιθανότατα αύριο θα επιστρέψουν στην εστία. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αναλαμβάνει την ιατρική φροντίδα τους καθώς και την φαρμακευτική κάλυψη για τον επόμενο ένα μήνα.

Για την συνέχεια την φαρμακευτική κάλυψη θα αναλάβει ο Ερυθρός Σταυρός όπως το κάνει ήδη για την οικογένεια που είχε νοσήσει πριν το Πάσχα.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top