Ελλάδα

Τρία νέα κτίρια στο ΤΕΙ Λάρισας

550_334_511368.jpg

Τρία νέα κτίρια του ΤΕΙ Θεσσαλίας, τα οποία κατασκευάστηκαν με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και είναι προϋπολογισμού 1,25 εκ ευρώ, εγκαινιάστηκαν χθες και παραδόθηκαν σε λειτουργία.

Πρόκειται για ποιμνιοστάσιο, βουστάσιο και πτηνοτροφείο για τη πρακτική εκπαίδευση των σπουδαστών του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων.

Όπως ανέφερε κατά την τελετή των εγκαινίων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης από το ΤΕΙ Θεσσαλίας, και που θα συμβάλει στην πρακτική άσκηση των νέων που αύριο βγαίνουν στην παραγωγή. Συμπλήρωσε δε, ότι η Περιφέρεια μαζί με το ΤΕΙ, υλοποιούν και άλλα μεγάλα έργα προϋπολογισμού 11,8 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώνεται το κτίριο Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας προϋπολογισμού 7,2 εκατ. ευρώ, ενώ ολοκληρώθηκε η προμήθεια του τεχνολογικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 3,4 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε να μπορεί το ΤΕΙ να εμβαθύνει στην έρευνα αλλά ταυτόχρονα να συνδέσει την έρευνα με την παραγωγή και την παρεχόμενη υπηρεσία με τις τοπικές και όχι μόνο επιχειρήσεις, κάτι που έχει φανεί και από τα βραβεία τα οποία έχει πάρει. «Με τα έργα αυτά λοιπόν», σχολίασε ο κ Αγοραστός, «όχι μόνο αναβαθμίσαμε την ποιότητα παρεχομένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, αλλά ταυτόχρονα δημιουργήσαμε και θέσεις εργασίας, ρίχνοντας χρήμα στην πραγματική οικονομία».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΕΙ, Παναγιώτης Γούλας, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία σημαντική ημέρα για το ίδρυμα, καθώς εγκαινιάζει νέες κτηνοτροφικές μονάδες Τεχνολόγων Γεωπόνων Ζωικής Παραγωγής. «Δεν νομίζω» σχολίασε ο κ. Γούλας, «να υπάρχει παρόμοιο σε αντίστοιχα τριτοβάθμια ιδρύματα για την κτηνοτροφία».

«Εμείς πιστεύουμε στον πρωτογενή τομέα και δίνουμε μεγάλη βαρύτητα, όχι μόνο στα κτιριακά αλλά και στις φυλές, στην παραγωγή και γενικά στην τεχνολογία. Κατευθύνουμε την έρευνα στην εφαρμογή, γι’ αυτό έχουμε παραγάγει καινούρια προϊόντα, έχουμε πάρει 15 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτό» ανέφερε ο κ. Γούλας.
Με την κατασκευή των τριών νέων κτιρίων, καλύπτονται πλέον ανάγκες του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, το οποίο σήμερα αριθμεί συνολικά περίπου 1.500 ενεργούς φοιτητές. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις όπου λειτουργούσαν μέχρι σήμερα οι παραπάνω μονάδες (ποιμνιοστάσιο – βουστάσιο – πτηνοτροφείο), ήταν πολύ παλιές, δεδομένου ότι είχαν κατασκευαστεί από την ίδρυση του ΤΕΙ το 1974 και δεν ανταποκρίνονταν στα σύγχρονα πρότυπα διατήρησης και εκμετάλλευσης των παραγωγικών ζώων.
Συνεπώς, με την παράδοση των νέων εγκαταστάσεων, προάγεται σημαντικά η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους σπουδαστές του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων – κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής. Επίσης, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις αναμένεται να βοηθήσουν στην παραγωγή ποιοτικότερου ερευνητικού έργου από τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και μπορούν να προσελκύσουν ενδιαφερόμενες εταιρείες, οργανισμούς και ενώσεις για την εκπόνηση σχετικών ερευνητικών προγραμμάτων συνεργασίας.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top