Πολιτική

Τριήμερο οικονομίας για χώρα και κυβέρνηση

550_334_452294.jpg

Του Βασίλη Σκουρή

Πριν τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση, στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος αλλά και της κομματικής αντιπαράθεσης θα βρεθεί η οικονομία.

• Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που βρίσκεται από σήμερα στη χώρα μας θα συναντηθεί αύριο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα μιλήσει και στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

• Στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ την Τρίτη θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει μεταξύ άλλων αναπτυξιακά αντίβαρα στα υφεσιακά μέτρα.

• Την Τετάρτη συνεδριάζει το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που αναμένεται να ανακοινώσει την επανένταξη των ελληνικών τραπεζών στο waiver. Παρών ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

• Την Τετάρτη, επίσης, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Στρασβούργο προκειμένου να μιλήσει στη Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ.

• Τετάρτη και Πέμπτη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο πρωθυπουργός αντιστοίχως θα μιλήσουν στο Συνέδριο του Economist.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει το γεγονός ότι μεταξύ των ομιλητών του Συνεδρίου του Economist συγκαταλέγονται ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, ο Ντέκλαν Κοστέλο, η Ντέλια Βελκουλέσκου και ο επικεφαλής του τμήματος δημοσιονομικής πολιτικής της ΕΚΤ Φραντσέσκο Ντρούντι.

Θεωρείται βέβαιον ότι θα έχουν επαφές με το οικονομικό επιτελείο και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος θα είναι επίσης ομιλητής τόσο στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, όσο και στο Συνέδριο του Economist.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top