Πολιτική

Τρίμηνη προθεσμία ζητά η Εξεταστική της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

0783A8C06C6F40E718D0C003CAC70741.jpg

Αιτία για την απόφαση αποτέλεσε το γεγονός ότι η Εξεταστική συνεχίζει να συγκεντρώνει υλικό από τις τράπεζες, τα κόμματα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί, λόγω του μεγάλου όγκου δεδομένων.

Προθεσμία τριών μηνών αποφάσισε να ζητήσει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η σύνταξη πορίσματός από τα μέλη της, καθώς η αρχική προθεσμία που είχε τεθεί εκπνέει στις 18 Ιουνίου την ώρα που εδώ και δύο μήνες δεν έχει εξεταστεί ούτε ένας μάρτυρας.

Αιτία για την απόφαση αποτέλεσε το γεγονός ότι η Εξεταστική συνεχίζει να συγκεντρώνει υλικό από τις τράπεζες, τα κόμματα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς ο όγκος των δεδομένων είναι πολύ μεγάλος και απαιτείται ο ενδελεχής έλεγχός τους.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής μάλιστα ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, «κάρφωσε» τον πρόεδρο της Επιτροπής, Σωκράτη Φάμελλο, τονίζοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία όφειλε να έχει σκεφτεί εξ αρχής όλα αυτά τα ζητήματα αντί να θέτει την ασφυκτική προθεσμία των 2 μηνών για την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής, η οποία όπως σημείωσε τώρα εκτίθεται ζητώντας παρατάσεις.

Βάσει των νέων δεδομένων την προσεχή εβδομάδα η Ολομέλεια αναμένεται να ανταποκριθεί στο αίτημα της Επιτροπής, δίνοντας νέα προθεσμία έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top