Ελλάδα

Τρίπολη: Εξαπατούσαν ηλικιωμένους παριστάνοντας αστυνομικούς και δικηγόρους

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Τρίπολης, πέντε περιπτώσεις απόπειρας απάτης στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης, και για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ένας 34χρονος Βούλγαρος. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών του.
 
Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, τηλεφωνούσαν στα υποψήφια θύματα, και αφού πρώτα εξακρίβωναν ότι πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένα άτομα, στην συνέχεια δήλωναν ψευδώς την ιδιότητα του δικηγόρου ή του αστυνομικού – και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας, για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη το παιδί τους ή κάποιο άλλο συγγενικό τους πρόσωπο, και το οποίο είχε δήθεν ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε ανήλικο, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.
 
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την Ασφάλεια Τρίπολης, εξακριβώθηκε ότι οι παραπάνω, μόνο χθες Τετάρτη στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης, είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν πέντε άτομα – και από την παραπάνω εγκληματική τους δράση αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.
 
Ο 34χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top