Διεθνή

Τσαβούσογλου: Θέλουμε η Βρετανία να παραμείνει οπωσδήποτε στην Ε.Ε.

37876_04.medium.jpg

Η Τουρκία θέλει «οπωσδήποτε» η Βρετανία να παραμείνει στην Ενωση των 28, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα.

«Θέλουμε η Βρετανία να παραμείνει οπωσδήποτε στην ΕΕ», δήλωσε ο Τσαβούσογλου παραμονή του καθοριστικού δημοψηφίσματος στη Βρετανία για τη θέση της στην ΕΕ, το μέλλον της και το μέλλον της υπόλοιπης Ευρώπης. Η Βρετανία υποστηρίζει επί μακρόν την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. «Μια έξοδος θα έχει χωρίς καμιά αμφοβολία αρνητικές συνέπειες», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Το Λονδίνο κατά παράδοση υποστήριξε την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ αλλά η πιθανή ένταξη της Άγκυρας στην Ενωση ήταν βασικό θέμα στην εκστρατεία για το βρετανικό δημοψήφισμα. Οι υποστηρικτές του «Brexit» δήλωσαν ότι η Βρετανία κινδυνεύει να βυθιστεί από τα εκατομμύρια των Τούρκων σε περίπτωση ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

Αλλά ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η ένταξη της Αγκυρας δεν είναι παρά μια μακρινή προοπτική και «ίσως χρειαστεί να περιμένουμε έως το έτος 3000 για να δούμε την Τουρκία να εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top