Πολιτική

Τσίπρας: Το βάλανε στα πόδια – Μητσοτάκης: Ξεπλένουν φοροφυγάδες

006145506D82D413676A325190F24ACA.jpg

Πρωθυπουργός: «Σκληρή η ρύθμιση, και υπερβολική ίσως θα πει κανείς, αλλά μόνο με υπερβολές μπορεί να απαντήσεις στη λάσπη και τη χυδαιότητα»

Η τροπολογία ΕΔΩ 

Για φυγομαχία κατηγόρησε τη ΝΔ ο πρωθυπουργός με αφορμή την απόφασή της αποχωρήσει από τη Βουλή κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων στις εξωχώριες.

«Ο κ. Μητσοτάκης μας καλούσε να έρθουμε στη Βουλή και το βάλανε στα πόδια… Για να δούμε όλοι ποσά απίδια βάζει ο σάκος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας που έλαβε εκτάκτως το λόγο. «Η αντιπολίτευση καθοδηγούμενη από τα μέσα της διαπλοκής προσπαθεί να συκοφαντήσει και να αμφισβητήσει την ηθική ακεραιότητα της κυβέρνησης. Προσπαθούν να πουν ότι ‘‘όλοι το ίδιο είμαστε’’» είπε.

Κάνοντας λόγο για επικοινωνιακή αθλιότητα της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» κατηγορώντας τη ΝΔ για «στρατηγική αδυναμία σοβαρού πολιτικού αντίλογου και χωρίς ειρμό, όχι μόνο σε αυτό το θέμα, και σε άλλα θέματα.»

«Το ερώτημα είναι γιατί η ΝΔ το έβαλε στα πόδια. Είτε γιατί συνειδητοποίησαν ότι θα έχουν τεράστιες απώλειες στην ονομαστική ψηφοφορία, είτε γιατί τρέχουν να προλάβουν την προθεσμία των 30 ημερών να δηλώσουν την συμμετοχή στελεχών τους στο μετοχικό κεφάλαιο αυτών των εταιρειών» δήλωσε δηκτικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σκληρή η ρύθμιση, και υπερβολική ίσως θα πει κανείς, αλλά μόνο με υπερβολές μπορεί να απαντήσεις στη λάσπη και τη χυδαιότητα» πρόσθεσε. 

«Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε, εμείς δεν είμαστε σε λίστες, Panama papers, στη Siemens, δεν έχουμε Χριστοφοράκους και Παπαστράτου. Δίνουμε έντιμο αγώνα υπέρ του ελληνικού λαού και θα συνεχίσουμε να τον δίνουμε» είπε.

«Οι Έλληνες υποφέρουν
από φόρους του Αλέξη Τσίπρα την ίδια ώρα που ο ίδιος ξέπλυνε τις offshore φοροφυγάδων πολιτικών» ήταν το σχόλιο του προέδρου της ΝΔ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Οι Έλληνες υποφέρουν από φόρους του @atsipras την ίδια ώρα που ο ίδιος ξέπλυνε τις #offshore φοροφυγάδων πολιτικών. pic.twitter.com/Nu5cymxoIA

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) June 1, 2016

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top