Πολιτική

Τσίπρας: Το Brexit έγινε λόγω κλειστών συνόρων και άρνησης επιμερισμού βαρών!

«Σήμερα είναι αδιαμφισβήτητα μία δύσκολη ημέρα για την Ευρώπη. Το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης δέχτηκε ένα σημαντικό πλήγμα. Η απόφαση του βρετανικού λαού είναι σεβαστή, αλλά επιβεβαιώνει μια βαθιά πολιτική κρίση. Κρίση στρατηγικής και ταυτότητας για την Ευρώπη» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία.

«Οι ακραίες πολιτικές της λιτότητας, η αλά καρτ διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, οι φράχτες (!), η άρνηση επιμερισμού των βαρών (!) είχαν δώσει το σήμα μιας εκτεταμένης κρίσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος» εκτίμησε ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος στους πολίτες είπε ότι πρέπει να αναρωτηθούμε ποια είναι η γενεσιουργός αιτία και ποιος ευθύνεται για τη διάδοση της ακροδεξιάς.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν ήρθε “ως κεραυνός εν αιθρία”, καθώς όπως υπογράμμισε τα μηνύματα είχαν έρθει εδώ και πολύ καιρό.

«Το βρετανικό δημοψήφισμα, είτε θα είναι το ξυπνητήρι της αφύπνισης του υπνοβάτη που πορεύεται στο κενό, είτε θα είναι η αρχή μιας πολύ επικίνδυνης και ολισθηρής πορείας για τους λαούς μας», πρόσθεσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

«Χρειαζόμαστε τελικά μία μεγάλη προοδευτική συμμαχία για να ξαναβρεί η Ευρώπη τη χαμένη της ορμή και τις ιδρυτικές της αξίες που την έκαναν ξεχωριστή μέσα στον κόσμο», ενώ συμπλήρωσε ότι: «αυτές τις ημέρες αποδείχτηκε πως ο υπεροπτικός και αλαζονικός λόγος των τεχνοκρατών, όχι μόνο δεν συγκινεί, αλλά, αντίθετα, εξοργίζει τους ευρωπαϊκούς λαούς».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι χρειαζόμαστε ένα νέο όραμα για μία νέα και καλύτερη Ευρώπη, στην οποία τον τελικό και κυρίαρχο λόγο θα έχει ο λαός.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top