Οικονομία

Τζιαμαρόλι σε Χουλιαράκη: Έχετε αναλάβει δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% και μετά το 2018

550_334_516615.jpg

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το debate μεταξύ του Γ. Χουλιαράκη και του εκπρόσωπου του ESM στο κουαρτέτο Νικολά Τζιαμαρόλι στο συνέδριο του Economist.

Ο κ. Χουλιαράκης επισημαίνοντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να μειωθεί μετά το 2018 στον 1,5-2% ανέφερε ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι πολύ λίγες χώρες κατόρθωσαν να διατηρήσουν πλεόνασμα 3,5% για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είπε μάλιστα ότι στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική συναίνεση αλλά και συμφωνία σε θσμικό επίπεδο για την ανάγκη μείωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος μετά το 2018.

Ζήτησε επίσης σε ότι αφορά το χρέος ότι η Ελλάδα θέλει τη δέσμευση για τους τρόπους ελάφρυνσης του χρέους να γίνει τώρα προκειμένου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία τόσο για την οικονομία όσο και για τους επενδυτές.

Η απάντηση από τον Νικόλα Τζιαμαρόλι ήταν ιδιαίτερα κατηγορηματική καθώς θύμισε στον Έλληνα υπουργό ότι: «Έχετε αναλάβει δέσμευση για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% και για μετά το 2018» και πρόσθεσε «Βεβαίως μπορείτε να διαπραγματευτείτε αλλά προς το παρών η δέσμευσή σας είναι αυτή».

Πηγή: enikonomia

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top