Διεθνή

Τζόνσον: Η Βρετανία θα συνεχίσει να είναι μια μεγάλη και ενωμένη ευρωπαϊκή δύναμη

134FFDC2174A315FBD9F3F569BA7065F.jpg

«Τον 21ο αιώνα δεν χρειάζεται να είμαστε σε ένα ομοσπονδιακό σύστημα βασισμένο στις Βρυξέλλες» είπε ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και επικεφαλής της καμπάνιας υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, Μπόρις Τζόνσον.

«Δεν γυρνάμε την πλάτη στην Ευρώπη, είμαστε μέρος της Ευρώπης και η Βρετανία θα συνεχίσει να είναι ενωμένη και να είναι μία μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη», δήλωσε πριν από λίγο ο Μπόρις Τζόνσον, πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και επικεφαλής της καμπάνιας υπέρ της εξόδου από την ΕΕ.

Ο κ Τζόνσον – που φαντάζει ένας από τους πιθανούς διαδόχους του κ Κάμερον – ευχαρίστησε το λαό, γιατί όπως είπε, έκανε μια δύσκολη δουλειά για τους πολιτικούς.

Όπως είπε, δεν χρειάζεται τον 21o αιώνα να είμαστε σε ένα ομοσπονδιακό σύστημα βασισμένο στις Βρυξέλλες. Όταν δημιουργήθηκε ήταν το κατάλληλο, τώρα όμως δεν χρειάζεται.

Ο κ Τζόνσον χαρακτήρισε το Brexit σημαντική ευκαιρία για τη Βρετανία, να μπορεί δηλαδή από μόνη της η χώρα να ρυθμίζει την οικονομία και να ελέγχει τα σύνορά της.

Εν τω μεταξύ, οργισμένες αντιδράσεις από το πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο νωρίτερα έξω από το σπίτι του εισέπραξε ο επικεφαλής της καμπάνιας υπέρ του Brexit. «Είσαι κάθαρμα» του φώναξαν οι συγκεντρωμένοι.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top