Ελλάδα

ΥΠΕΞ: Θρασύτατη και προκλητική ενέργεια το πανό των αλβανών φιλάθλων στο Euro

990F2945D820B3EED6FB8A1031ED7946.jpg

Αλβανοί οπαδοί ανήρτησαν πανό στον αγώνα Αλβανία-Ελβετία, με το οποίο κατηγορούν την Ελλάδα για σφαγές με «100.000 Αλβανούς νεκρούς» στην «Τσαμουριά».

Για «θρασύτατη ενέργεια» κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το πανό που ανήρτησαν αλβανοί φίλαθλοι κατά τη διάρκεια του αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας για το Euro 2016, που ουσιαστικά κατηγορούσε την Ελλάδα για σφαγές στην «Τσαμουριά».

Σε γραπτή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Ευστράτιος Ευθυμίου χαρακτηρίζει «προβοκατόρικο και προκλητικό» γεγονός την ανάρτηση του επίμαχου πανό, σημειώνοντας μάλιστα πως οι ενέργειες των αλβανών οπαδών παραβιάζουν «καταφανώς» τους κανονισμούς της UEFA για αποτροπή ανάρτησης συνθημάτων με προκλητικό περιεχόμενο.

Όπως σημειώνει, η λληνική κυβέρνηση προβαίνει σε «αυστηρές παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την UEFA και τους γάλλους διοργανωτές» από τους οποίους αναμένει εξηγήσεις γιατί, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δεν απετράπη η είσοδος του προκλητικού πανό.

Παράσταση διαμαρτυρίας γίνεται επίσης προς την αλβανική κυβέρνηση από την οποία η Αθήνα αναμένει «να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια».

«Είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς», καταλήγει ο κ. Ευθυμίου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top