Οικονομία

Υποχωρεί από τα υψηλά δύο εβδομάδων ο χρυσός εν μέσω αβεβαιότητας για τα επιτόκια

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Πτωτικά κινούνται τα προθεσμιακά συμβόλαια του χρυσού στις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, ωστόσο, παραμένουν κοντά στα υψηλά δύο εβδομάδων που βρέθηκαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση. Οι επενδυτές αξιολογούν τις δηλώσεις της επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, προσπαθώντας να προσδιορίσουν πότε θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.

Μιλώντας τη Δευτέρα από τη Φιλαδέλφεια, η επικεφαλής της Fed, δήλωσε αισιόδοξη για την αμερικανική οικονομία και τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα σχεδιάζει να προχωρήσει στην αύξηση των επιτοκίων, χωρίς πάντως να αναφέρει το πότε.

Ο χρυσός για παράδοση Αυγούστου υποχώρησε κατά 0,24% ή 2,95 δολάρια στα 1.244,45 δολάρια η ουγγιά. Χθες, Δευτέρα, ο χρυσός πραγματοποίησε ράλι έως τα 1.251,3 δολάρια η ουγγιά, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 23 Μαΐου, καθώς μειώθηκαν οι προσδοκίες για την αύξηση των επιτοκίων το καλοκαίρι.

Το πολύτιμο μέταλλο, που επηρεάζεται αρκετά από τα επιτόκια, βρίσκεται υπό πίεση τις τελευταίες εβδομάδες. Στις 31 Μαΐου υποχώρησε στα 1.199 δολάρια η ουγγιά, μετά την συνειδητοποίηση των αγορών ότι η αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο είναι πολύ πιθανή.

Από την αρχή του έτους, η τιμή του χρυσού έχει καταγράψει άνοδο 15%.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.nemwoney.gr 

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top