Οικονομία

Wall Street: Έκανε ράλι με τους επενδυτές να εμπιστεύονται τα γραφεία στοιχημάτων

550_334_441371.jpg

Ράλι έκανε σήμερα η Wall Street, καθώς οι Βρετανοί ψήφιζαν για την παραμονή ή όχι της χώρας τους στην ΕΕ. Ο Dow Jones αυξήθηκε 1,3% στις 18.012 μονάδες, ενώ κέρδη 1,3% σημείωσε και ο S&P 500 και 1,6% ο Nasdaq.

Οι αγορές παρακολουθούσαν στενά την ψηφοφορία το τελευταίο διάστημα, με τη στερλίνα, τα κρατικά ομόλογα και τις μετοχές να κινούνται σε όλο τον κόσμο με βάση τις δημοσκοπήσεις. Ενώ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειχναν μία αμφίρροπη μάχη, οι αγορές στοιχημάτων ήταν πεπεισμένες ότι θα επικρατούσε το στρατόπεδο της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ (Bremain).Το ράλι που έκαναν σήμερα γενικότερα οι αγορές, φαίνεται να αποτελεί ένδειξη ότι οι επενδυτές έκλιναν με την πλευρά των bookmakers, δήλωσαν διαχειριστές χαρτοφυλακίων.

Οι τραπεζικές μετοχές του S&P 500, που έχουν τις χειρότερες επιδόσεις φέτος, αυξήθηκαν κατά 1,6%, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη από τους κλαδικούς δείκτες. Τα ευρωπαικά χρηματιστήρια αυξήθηκαν, με τον Stoxx 600 να σημειώνει άνοδο 1,5% και τον δείκτη FTSE του Λονδίνου άνοδο 1,2%.

Η βρετανική στερλίνα αυξήθηκε 0,8% στα 1,4947 δολάρια, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο, πριν υποχωρήσει στα 1,4811 δολάρια. Τα πιο ριψοκίνδυνα assets, όπως οι μετοχές και το πετρέλαιο, σημείωναν άνοδο, όταν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι προηγείται το Bremain, ενώ τα assets που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, όπως τα κρατικά ομόλογα, σημείωναν κέρδη όταν έπαιρνε κεφάλι το Brexit.

Μία ψήφος υπέρ του Brexit πιθανότατα θα εγείρει ερωτήματα για τη βρετανική οικονομία και τις εμπορικές συμφωνίες της, καθώς η Βρετανία θα επαναδιαπραγματευθεί μία σχέση που εκτείνεται περισσότερο από 40 χρόνια στο παρελθόν. Αν και οι επενδυτές δεν είναι βέβαιοι για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις ενός Brexit στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις, προετοιμάζονται για βραχυπρόθεσμες απώλειες λόγω της αβεβαιότητας. Αντίθετα, εάν επικρατήσει το Bremain, «αναμένεται να έχουμε μία σχετικά υποτονική αντίδραση των αγορών», δήλωσε διαχειριστής μετοχών. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αναμένει οι βρετανικές τραπεζικές μετοχές και οι εταιρείες που εξαρτώνται από τους Βρετανούς καταναλωτές να επωφεληθούν βραχυπρόθεσμα, εάν η Βρετανία μείνει στην ΕΕ.

Πηγή: enikonomia.gr

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top