Οικονομία

Wall Street: Έσπασε το σερί των πτωτικών συνεδριάσεων

550_334_441371.jpg

Ανοδικά έκλεισε η Wall Street, τερματίζοντας ένα σερί πέντε πτωτικών συνεδριάσεων, με στήριξη από τις μετοχές τηλεπικοινωνιακών εταιρειών και εταιρειών κοινής ωφέλειας.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,5% στις 17.734 μονάδες. Κέρδη 0,3% για τον S&P 500 και 0,2% για τον Nasdaq. Ο Dow υποχωρούσε έως 169 μονάδες στην πρωινή συνεδρίαση, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας διέψευσε τις ελπίδες για λήψη νέων μέτρων νομισματικής χαλάρωσης και εν μέσω ανησυχιών για τις επιπτώσεις από το δημοψήφισμα στη Βρετανία. Το μεσημέρι, οι μετοχές είχαν καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών τους.

Οι τηλεπικοινωνιακές μετοχές του S&P 500 αυξήθηκαν 0,8% και οι μετοχές των εταιρειών κοινής ωφέλειας κατά 0,5%, με τους επενδυτές να αγοράζουν εταιρείες που συμπεριφέρονται καλύτερα σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας.

Ο δείκτης των ενεργειακών μετοχών ήταν ο μόνος του S&P 500 που μειώθηκε, καθώς οι τιμές του αμερικανικού αργού υποχώρησαν 3,7% στα 46,21 δολάρια το βαρέλι.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,7%. Οι νεότερες δημοσκοπήσεις ενίσχυσαν τις ανησυχίες για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία την ερχόμενη Πέμπτη, επηρεάζοντας αρνητικά τις τιμές των πιο ριψοκίνδυνων assets, ενώ στήριξαν το γεν, τον χρυσό και τα κρατικά ομόλογα.

Πηγή: enikonomia

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top