Οικονομία

Wall Street: Κοντά στο ιστορικά υψηλό επίπεδο ο S&P 500

550_334_85159.jpg

Ανοδικά έκλεισε η Wall Street, με τον S&P 500 να πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη του 1% από το ιστορικά υψηλό επίπεδό του. Η τιμή του αμερικανικού αργού εκτινάχθηκε πάνω από τα 51 δολάρια το βαρέλι και το δολάριο υποχώρησε.

O S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,3% στις 2.119 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,4% στις 18.005 μονάδες, ενώ κέρδη 0,3% είχε ο Nasdaq.

Το ρεκόρ του S&P 500 δεν έχει σπάσει για περισσότερο από ένα έτος. Στην ενδιάμεση περίοδο, οι επενδυτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με έντονες ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία, τα αρνητικά επιτόκια σε περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας και την πρώτη αύξηση επιτοκίων της Fed μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση.

«Το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων συνεχίζει να ωθεί το χρήμα στις μετοχές, καθώς το κυνήγι αποδόσεων συνεχίζεται σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο υπεύθυνος για τις μετοχές της RBC Global Asset Management.

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, παρά την άνοδο της αγοράς, σύμφωνα με δηλώσεις χρηματιστών και αναλυτών. Ο S&P 500 έχει να σημειώσει άνοδο μεγαλύτερη του 1% από τις 24 Μαΐου.

Οι ενεργειακές μετοχές του S&P 500 υποχώρησαν 0,3%, αλλά έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο από τους κλαδικούς δείκτες του από τα χαμηλά του Φεβρουαρίου.

Πηγή: enikonomia

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top