Οικονομία

Wall Street: Με άνοδο 0,1% έκλεισε ο Dow Jones

550_334_441371.jpg

O Dow Jones πέρασε σήμερα ενδοσυνεδριακά τις 18.000 μονάδες, μετά από ένα και πλέον μήνα, και ο S&P 500 πλησίασε το ιστορικό υψηλό του επίπεδο των 2.130,82 μονάδων, χάρη στα κέρδη των ενεργειακών εταιρειών και την πεποίθηση των επενδυτών ότι η Fed δεν θα χαλάσει την πορεία των χρηματιστηρίων.

Τα κέρδη των δεικτών περιορίσθηκαν προς τα τέλη της συνεδρίασης, με τον Dow να κλείνει με άνοδο 0,1% στις 17.940 μονάδες. Αντίστοιχη ήταν η άνοδος και για τον S&P 500, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,1%.

Η αύξηση των ενεργειακών μετοχών βοήθησε στην άνοδο των βασικών δεικτών της Wall Street τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η τιμή του αργού πέρασε τα 50 δολάρια το βαρέλι. Η άποψη των επενδυτών, ότι η Fed θα είναι επιφυλακτική στην αύξηση των επιτοκίων, συνέβαλε επίσης στο ράλι.

Ο δείκτης των ενεργειακών μετοχών του S&P 500 αυξήθηκε 2,4%, με τη μετοχή της Marathon Oil να εκτινάσσεται 5,1% και της Newfield Exploration κατά 4,8%. Μεταξύ των μεγάλων κερδισμένων του Dow Jones ήταν και οι μετοχές της Chevron και της Exxon Mobil. Οι ενεργειακές εταιρείες του S&P 500 έχουν κάνει ράλι πάνω από 10% το τελευταίο τρίμηνο, ενώ ο κλάδος των υλικών έχει σημειώσει κέρδη πάνω από 9%.

Πολλοί επενδυτές καθησύχασαν από τη χθεσινή δήλωση της Τζάνετ Γέλεν ότι οι αξιωματούχοι της Fed περιμένουν βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας, αλλά δεν θα προχωρήσουν σε αύξηση των επιτοκίων μέχρι να εξαλειφθούν οι αβεβαιότητες σχετικά με τις προοπτικές της.

Πηγή: enikonomia

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top