Οικονομία

Wall Street: Με άνοδο 0,6% έκλεισε ο Dow Jones

550_334_85210.jpg

Ανοδικά έκλεισε η Wall Street, καθώς η αύξηση των τιμών του πετρελαίου έφερε κέρδη για τις ενεργειακές μετοχές. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,6% στις 17.920 μονάδες. Κέρδη 0,5% για τον S&P 500 και τον Nasdaq.

Οι δείκτες περιόρισαν σύντομα τα κέρδη τους κατά τη διάρκεια ομιλίας της Προέδρου της Fed, Τζάνετ Γέλεν, η οποία δήλωσε ότι τα στοιχεία για την απασχόληση της περασμένης Παρασκευής ήταν «απογοητευτικά» και «συνολικά, ανησυχητικά», αλλά επέστησε την προσοχή να μη δίνεται πολύ μεγάλη σημασία σε μεμονωμένα οικονομικά στοιχεία και επανέλαβε ότι η νομισματική πολιτική δεν είναι προκαθορισμένη.

Οι ενεργειακές μετοχές καθοδήγησαν την άνοδο του S&P 500, καθώς σημείωναν κέρδη 1,9%, ακολουθώντας την άνοδο των τιμών του πετρελαίου. Οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιρειών αυξήθηκαν 0,9%. Ο S&P 500 είναι σχεδόν 1% χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό που σημείωσε τον Μάιο του 2015.

Αν και αρκετοί επενδυτές παραδέχονται ότι οι μετοχές δεν είναι πλέον φθηνές μετά από μία πολυετή άνοδό τους, δηλώνουν ότι τα ακραία χαμηλά επιτόκια σε όλο τον κόσμο δεν τους αφήνουν αρκετές άλλες επιλογές.

Πηγή: enikonomia

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top