Οικονομία

Wall Street: Με οριακή άνοδο έκλεισε ο Dow Jones

550_334_441371.jpg

Με μικρή άνοδο έκλεισε η Wall Street, μετά τα κέρδη που σημείωσαν οι δείκτες της τον Μάιο. Ο Dow Jones , ενώ κινείτο σε αρνητικό έδαφος στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνεδρίασης, σημείωσε οριακά κέρδη 0,01% στις 17.788 μονάδες. Κέρδη 0,11% για τον S&P 500 και 0,08% για τον Nasdaq.

O Dow Jones κατέγραψε άνοδο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, ενώ ο Stoxx Europe 600 έκλεισε με κέρδη για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Με αρκετά γεγονότα να είναι στον ορίζοντα, όπως η αυριανή σύνοδος των χωρών – μελών του ΟΠΕΚ, η ανακοίνωση μεθαύριο των στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ και το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία, οι επενδυτές κρατούν πιο προσεκτική στάση, αναφέρουν οι χρηματιστές.

Οι μετοχές ανέκαμψαν από τις απώλειες που είχαν νωρίτερα στη συνεδρίαση, όταν ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι ο τομέας μπορεί να σταθεροποιείται. Η Fed διαμήνυσε ότι θα είναι έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια τους επόμενους μήνες, εάν η αμερικανική οικονομία συνεχίσει να βελτιώνεται, αυξάνοντας την έμφασή της στα νεότερα στοιχεία που θα ανακοινωθούν.

Οι ενεργειακές μετοχές αντέστρεψαν αρχικές απώλειες που είχαν μαζί με τις τιμές του πετρελαίου. Η τιμή του αμερικανικού αργού έκλεισε 0,2% χαμηλότερα στα 49,01 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή: enikonomia

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top