Οικονομία

Wall Street: Με πτώση 0,5% έκλεισε ο Dow Jones

550_334_85159.jpg

Με πτώση έκλεισαν οι μεγαλύτεροι δείκτες της Wall Street, υπό το βάρος των απωλειών των τεχνολογικών και τραπεζικών μετοχών. O Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,5% στις 17.787 μονάδες. Απώλειες 0,1% για τον S&P 500, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,3%.

Χρηματιστές έλεγαν ότι η σημερινή πορεία της αγοράς αποτελούσε ένα διάλειμμα των επενδυτών πριν από τη συνεδρίαση της Fed τον Ιούνιο και το δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ. Μέσα στην εβδομάδα, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, τη σύνοδο των χωρών του ΟΠΕΚ και τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Μάιο.

Στα μέσα Μαΐου, οι μεγάλοι δείκτες της Wall Street έχασαν μεγάλο μέρος των φετινών κερδών τους, μετά τη βελτίωση των στοιχείων της αμερικανικής οικονομίας και μερικές αισιόδοξες δηλώσεις αξιωματούχων της Fed, που σηματοδοτούσαν ότι μία αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να γίνει ακόμη και τον Ιούνιο. Στη συνέχεια, όμως, επικράτησε στους επενδυτές η θετική άποψη για την αγορά, στη βάση της βελτίωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Dow Jones καταγράφει τώρα κέρδη περίπου 1,8% για το 2016 και ο S&P 500 κέρδη άνω του 2%. «Αν και η οικονομία δεν καλπάζει, θεωρώ ότι τα στοιχεία του Μαΐου επιβεβαίωσαν ότι οι χειρότερες ανησυχίες των επενδυτών ήταν υπερβολικές και αυτός είναι ο λόγος που οι αγορές είναι γενικά ανεβασμένες», δήλωσε ο υπεύθυνος για την παγκόσμια στρατηγική της J.P. Morgan Asset Management.

Οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Απρίλιο 1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board μειώθηκε τον Μάιο στις 92,6 μονάδες από 94,7 μονάδες τον Απρίλιο.

Πηγή: enikonomia

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top