Διεθνή

Ξεφάντωναν στην Αγία Νάπα και βρέθηκαν στη Συρία

kjfhgty1.jpg

Τρεις Βρετανοί που είχαν βγει για κλάμπινγκ στην Κύπρο βρέθηκαν στη… Συρία αφού μπερδεύτηκαν κι αντί να ανέβουν στο σκάφος με το οποίο θα έκαναν dolphin-watching μπήκαν σε άλλο και κατέληξαν στην εμπόλεμη χώρα.

Ο 25χρονος Lewis Ellis, ο 19χρονος Alex McCormick και ο 23χρονος James Wallman νόμιζαν πως θα έβγαιναν λίγο πιο έξω από την ακτή για να δουν δελφίνια αλλά αντ’ αυτού βρέθηκαν στο συριακό λιμάνι Ταρτούς.

Οι τρεις φίλοι δεν είχαν ιδέα για το πού πήγαιναν μέχρι περίπου τη μέση του ταξιδιού τους στη Μεσόγειο, όταν άρχισαν να αναρωτιούνται γιατί έφυγαν τόσο μακριά από τη στεριά. Τότε συνειδητοποίησαν πως είχαν επιβιβαστεί σε λάθος σκάφος.

Όπως γράφει η Daily Mail, φτάνοντας στην Ταρτούς, σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων από την πολύπαθη Χομς, οι τρεις νεαροί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη στρατιωτική αστυνομία που στάθμευε σε παρακείμενη ρωσική ναυτική βάση.

«Το τελευταίο κλαμπ έκλεισε στις 7:30 το πρωί κι έτσι περιμέναμε να πάει 9 που θα έφευγε το σκάφος μας και καταλήξαμε σε λάθος σκάφος. Ήμαστε πρόχειρα ντυμένοι, είχαμε πιει, μοιάζαμε έτοιμοι για boat party», δήλωσε ο Ellis, από το Μάντσεστερ. «Είναι η πιο γελοία ιστορία, πήγαμε να δούμε δελφίνια και καταλήξαμε στη Συρία».

Μόλις συνειδητοποίησαν πού είχαν μπλέξει τους έπιασε πανικός, εξομολογήθηκε ο McCormick, που κατάγεται από το Έσεξ. «Ύστερα από τόσες ώρες καταλήξαμε σε εκείνο το μέρος και αναρωτιόμαστε, πού στο δ… είμαστε».

Αρχικά τους είπαν να μείνουν πάνω στο σκάφος αλλά στη συνέχεια τους κατέβασαν και τους οδήγησαν στη ρωσική ναυτική βάση. Ακόμα και τότε οι τρεις- κάπως πιωμένοι- φίλοι δεν είχαν ιδέα πού βρίσκονταν μέχρι που ο ένας από αυτός πόσταρε κάτι στο Facebook όπου και του αποκαλύφθηκε η τοποθεσία τους.

Ο McCormick περιέγραψε πώς ο μεταφραστής τους ξέσπασε στα γέλια μόλις του περιέγραψαν τι τους είχε συμβεί.

Χθες βράδυ επέστρεψαν στην Κύπρο.

kjfhgty2.jpgkjfhgty1.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top