Ελλάδα

Ξεκινά η ανέλκυση του F-16 που συνετρίβη ανοιχτά της Γαύδου

platformasfakia.jpg

Ενάμιση χρόνο μετά την συντριβή του διθέσιου αεροσκάφους F-16 που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Γαύδου, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής τριάδας αεροσκαφών, ξεκινά η επιχείρηση ανέλκυσης του αεροσκάφους.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη.

Σήμερα, ανοιχτά των Σφακίων, βρίσκεται ο πλωτός γερανός που θα χρησιμοποιηθεί για την επιχείρηση, η οποία  γίνεται με ευθύνη του ΕΛΚΕΘΕ και αναμένεται να διαρκέσει αρκετές μέρες.  Είχε προηγηθεί, η εξερεύνηση του κουφαριού του αεροσκάφους, από ρομποτικές κάμερες από την οποία διαπιστώθηκε ότι είναι δυνατή η ανέλκυση του αεροσκάφους. Το ΕΛΚΕΘΕ είχε συμβάλει αποφασιστικά και στον εντοπισμό του F- 16 καθώς η επιχείρηση είχε γίνει με την συνδρομή του σκάφους του ΕΛΚΕΘΕ  «ΑΙΓΑΙΟ».

Η συντριβή του F-16 είχε γίνει στις 4 Δεκεμβρίου 2014 ενώ οι δύο πιλότοι, είχαν εγκαταλείψει το αεροσκάφος έγκαιρα και είχαν εντοπιστεί πάνω σε λέμβο, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γαύδου και Σφακίων και σε απόσταση 22 ναυτικών μιλίων βόρεια της Γαύδου., ενώ την ίδια μέρα, έπειτα από επιχείρηση της Πολεμικής Αεροπορίας, οι δύο χειριστές του F 16 περισυνελέγησαν σώοι.

Περισσότερες ειδήσεις για την Κρήτη στο flashnews.gr

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top