Ελλάδα

Ξεκινάει σήμερα το 5ο Thessaloniki Pride

1809713-656x410.jpg

Αφιερωμένη στην καταπολέμηση της ρητορικής μίσους είναι η φετινή διοργάνωση του Thessaloniki Pride που ξεκινάει σήμερα και κορυφώνεται το προσεχές Σάββατο, με την «Πορεία υπερηφάνειας» στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Αν και, όπως παραδέχθηκαν οι διοργανωτές, έχει γίνει πρόοδος στην καταπολέμηση περιστατικών βίας σε άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφί, τρανς, κουήρ και ίντερσεξ), εντούτοις, το 2015,καταγράφηκαν πανελλαδικά, 185 περιπτώσεις επιθέσεων εκ των οποίων οι 54 αναφέρονταν σε τρανς.

«Το 5ο Thessaloniki Pride επιθυμεί να αναδείξει την παθογένεια του κηρύγματος μίσους, μιας και αποδεδειγμένα συνδέεται με την έξαρση της ομο/τρανσφοβικής βίας αλλά και με τις αρνητικές επιπτώσεις στην ευαίσθητη ψυχολογία των ΛΟΑΤΚΙ νέων, όπως η κατάθλιψη και οι αυξημένες αυτοκτονικές τάσεις», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος Τύπου της διοργάνωσης Θάνος Βλαχογιάννης. Συμπλήρωσε δε ότι το φετινό σύνθημα «Αγαπάτε αλλήλους», είναι «η καλύτερη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε στους απανταχού αρνητές των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων και να δείξουμε πώς η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, στο μίσος στο οποίο δέχεται θα απαντά με αγάπη».

Στο πλευρό της διοργάνωσης αλλά και της κοινότητας, τάχθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η σεξουαλική διάθεση του καθενός, δεν έχει να κάνει με την αναπαραγωγή».

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν σήμερα το απόγευμα στο «Οικόπολις», με τη διοργάνωση, από το Σωματείο υποστήριξης διεμφυλικών, ημερίδας με θέμα «Οι προκλήσεις αναφορικά με τη ρητορική μίσους και οι εξελίξεις στη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου».

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top