Ελλάδα

Ξεκίνησαν τα πρώτα λεωφορεία με πρόσφυγες από το Πολύκαστρο

sxisto-735x459.jpg

Αναχώρησαν πριν λίγο τα πρώτα τέσσερα λεωφορεία με 166 Σύρους πρόσφυγες από τον άτυπο καταυλισμό, στο γνωστό βενζινάδικο στην ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου, τα οποία κατευθύνονται προς το κέντρο φιλοξενίας στα Βασιλικά.

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ ξεκίνησε λίγο πριν τις 07:30 και μέχρι αυτή τη στιγμή οι πρόσφυγες αποχωρούν οικειοθελώς από τον καταυλισμό και επιβιβάζονται στα λεωφορεία. Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας, ενώ από την αστυνομία έγινε σαφές ότι δεν προβλέπεται χρήση βίας.

«Ελπίζω ότι στο κέντρο φιλοξενίας που θα μας πάνε, οι συνθήκες θα είναι καλές και θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς την Ευρώπη. Μείναμε εδώ, επειδή θεωρούσαμε πως αν ήμασταν κοντά στα σύνορα υπήρχε ελπίδα να ανοίξουν» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η 18χρονη Ραφάχ από τη Ράκα της Συρίας. Ο πατέρας της είναι στην Ολλανδία, όπου θέλει να πάει κι αυτή μαζί με τη μητέρα της και τα δύο μικρότερα αδέλφια της. «Φύγαμε γιατί η κατάσταση είχε γίνει ανυπόφορη. Δεν ξέραμε πώς να προστατευτούμε» ανέφερε η νεαρή.

Σημειώνεται ότι η ΠΑΘΕ Αθηνών-Ευζώνων είναι κλειστή από το 53ο χλμ ως το ύψος του Πολυκάστρου και η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλιά εθνική.

(Φωτογραφία αρχείου)

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top