Ελλάδα

«Ξεσκονίζουν» τα Υποθηκοφυλακεία της χώρας

patris-735x432.jpg

Στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Γενικής Επιθεωρητού Δημόσιας Διοίκησης έχει μπει το καθεστώς λειτουργίας των Υποθηκοφυλακείων της χώρας, μετά τους πρώτους ελέγχους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) που αποκάλυψαν ατασθαλίες σε τρία Υποθηκοφυλακεία της Αττικής.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Οι εκτεταμένοι έλεγχοι που έχουν ξεκινήσει στα άμισθα Υποθηκοφυλακεία σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Ηλείας, εστιάζονται στα ποσά που διατέθηκαν για τον εκσυγχρονισμό και τη μηχανοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων.

Θορυβήθηκε το Υπουργείο

Στις περιπτώσεις της Αττικής, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ αποκάλυψαν παρασπονδίες στα Υποθηκοφυλακεία Νίκαιας, Κορωπίου και Σπάτων, καθώς είχαν παρακρατηθεί την τελευταία δεκαετία ποσά άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ από κάθε Υποθηκοφυλακείο για τον εκσυγχρονισμό τους, χωρίς όμως να υπάρχουν τα απαιτούμενα παραστατικά.

Φέρεται ότι ποσό ύψους 4,183 εκατομμυρίων ευρών είχε δοθεί για τον εκσυγχρονισμό των Υποθηκοφυλακείων, τη μηχανοργάνωσή τους δηλαδή, χωρίς να έχει γίνει το παραμικρό.

Τα παραπάνω όπως ήταν αναμενόμενο θορύβησαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης που έχει ξεκινήσει εκτεταμένους ελέγχους, μετά και από αναφορές που έχουν φτάσει στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης τα τελευταία χρόνια που κάνουν λόγο για αυθαίρετο καθεστώς λειτουργίας των άμισθων Υποθηκοφυλακείων, ενώ το Υπουργείο έχει συστήσει ειδική ομάδα εργασίας που θα επεξεργαστεί σχέδιο εξορθολογισμού του συνολικού τρόπου λειτουργίας των Υποθηκοφυλακείων.

Από τους ελέγχους δεν θα έμενε εκτός η Ηλεία και ήδη έχει κοινοποιηθεί σχετικό έγγραφο και έχουν ζητηθεί στοιχεία από το Υποθηκοφυλακείο της Αμαλιάδας.

Περισσότερα νέα για την Ηλεία στο patrisnews.com

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top