Ελλάδα

Ξεσπά η οικογένεια του 14χρονου Τάσου: «Το παιδί μας στο χώμα και ο δράστης ελεύθερος»

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Σοκαρισμένοι και οργισμένοι παραμένουν οι συγγενείς και οι συγχωριανοί του μικρού Τάσου, ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια από τον συνομήλικο φίλο του, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση των δικαστικών αρχών να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ανήλικος δράστης της δολοφονίας έχει αναστατώσει την οικογένεια του άτυχου παιδιού, ενώ την οργή της έχουν προκαλέσει και οι ισχυρισμοί του δράστη περί bullying.

Σε νέες του δηλώσεις ο θείος του Τάσου, Αντώνης Ευσταθιάδης, ξέσπασε και σχολιάζοντας την δικαστική απόφαση είπε: «Το δικό μας το παιδί είναι στο χώμα και το άλλο είναι ελεύθερο και να έρθει εδώ τι θα το κάνουμε; Θα γίνουμε κι εμείς δολοφόνοι;».

«Είναι δίκαιο πράγμα; Υπάρχει και θεός και βλέπει», είπε ακόμη, αδυνατώντας να πιστέψει πως ο δράστης της δολοφονίας κυκλοφορεί ελεύθερος.


Θα κινηθεί νομικά η οικογένεια
Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν πως η οικογένεια του 14χρονου θύματος σχεδιάζει να  κινηθεί νομικά εναντίον της οικογένειας του συνομηλίκου του, ενώ, έχει ζητήσει να γίνει αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος.

«Bullying το δικό μας το παιδί που το έκανε παρέα;  Όπως έγινε επίσης γνωστό χθες, οι γονείς του θύματος έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο μετά και όσα ακούστηκαν από την πλευρά του θύτη. Η οικογένεια εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένη αφού ο 14χρονος που έδωσε τέλος στη ζωή του γιου τους είχε φιλοξενηθεί αρκετές φορές στο σπίτι τους, παίζοντας με τον άτυχο Τάσο, γι’ αυτό και διαψεύδουν κάθε αναφορά περί bullying.

«Bullying το δικό μας το παιδί που το έκανε παρέα; Που δεν το έκανε κανένα άλλο παιδί. Ο φόβος και ο τρόμος του σχολείου ήταν. Το δικό μας παιδί ήταν 1,50 κι εκείνος ήταν ένας γορίλας», διερωτήθηκε ακόμη ο θείος του Τάσου.

Η αλήθεια είναι πως αναφορές που έχουν φτάσει τις τελευταίες ημέρες στις αρχές για τον τον δράστη κάνουν λόγο για ένα ιδιαίτερα επιθετικό παιδί. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Ευσταθιάδη, οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο στη Γέφυρα είχαν ενημερώσει τους γονείς του 14χρονου για τη συμπεριφορά αυτή.

«Λέγαμε στους γονείς ότι έπρεπε να το χειριστούν, να πάνε σε κάποια ομάδα, σε κάποιο γιατρό, σε κάποιον ψυχολόγο, να δουν ότι κάτι συμβαίνει στο παιδί τους αλλά δεν δεχόταν με τίποτα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 14χρονος δράστης που σκότωσε τον καλύτερο του φίλο με ένα κουζινομάχαιρο αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της παρακολούθησης ψυχολογικού προγράμματος, της ανάθεσης υπεύθυνης επιμέλειας από τους γονείς του και της απαγόρευσης μετάβασης ή διαμονής του στο χωρίο Γέφυρα.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top