Πολιτική

Zürcher Zeitung: ΣΥΡΙΖΑ, ένα νέο κόμμα εξουσίας για την Ελλάδα

tsipras21-735x455.jpg

Στη διαδικασία μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ανταπόκριση της Neue Zürcher Zeitung από την Αθήνα. Με τίτλο «Ένα νέο κόμμα εξουσίας για την Ελλάδα», το δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «ο Αλέξης Τσίπρας κάνει ριζοσπαστική αναδιάρθρωση στον ΣΥΡΙΖΑ αποβλέποντας στη διατήρηση της εξουσίας».

Ο ανταποκριτής της NZZ σημειώνει ότι «οι παλινωδίες του Αλέξη Τσίπρα έχουν εξασθενήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Προκειμένου να οδηγήσει το κόμμα στο μέλλον θέλει να μετατρέψει τη μαρξιστική λέσχη συζητήσεων σε ένα κόμμα εξουσίας».

Όπως παρατηρεί ο αρθρογράφος «η ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας στην αρχή του 2015 και οι εξεγέρσεις και οι συνθηκολογήσεις, με τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας ξάφνιασε τους συμπατριώτες του, έπληξαν σοβαρά τον ΣΥΡΙΖΑ. Προκειμένου να μαζέψει νέες δυνάμεις ο Τσίπρας θέλει να αναδιαμορφώσει τον αλλοτινό συνασπισμό κατακερματισμένων μαρξιστικού προσανατολισμού ομάδων σε ένα νέο αριστερό κόμμα εξουσίας στην Ελλάδα».

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι «οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι απογοητευμένοι και έχουν παραιτηθεί», ωστόσο δεν μεταπηδούν «στους ριζοσπαστικούς αντιπάλους» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ανταποκριτής της ελβετικής εφημερίδας εκτιμά ότι «για την πολιτική επιβίωση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ του θα είναι καθοριστικής σημασίας το να αντέξει την αντίφαση μεταξύ αριστερής ρητορικής και εφαρμογής μιας επιβληθείσας από έξω πολιτικής λιτότητας».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top