Ελλάδα

ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο, ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα διοργανώνει σήμερα η ΑΔΕΔΥ στις 19.00 το απόγευμα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της, επρόκειτο για μία «κορυφαία στιγμή των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σφραγίστηκε με τη σαρωτική νίκη του 61,3% υπέρ του ΟΧΙ ενάντια στη συμφωνία με την τρόικα».

Στο ίδιο κείμενο ασκείται κριτική στην κίνηση της κυβέρνησης να μετατρέψει το λαϊκό «ΟΧΙ» σ’ ένα ταπεινωτικό «ΝΑΙ σε όλα».

«Μπροστά στη “δεύτερη αξιολόγηση” ακολουθεί ένα αντεργατικό πακέτο μέτρων για τα εργασιακά ανάλογων και χειρότερων ρυθμίσεων με τον νόμο που έχει οδηγήσει στους δρόμους τους εργαζόμενους στη Γαλλία.

Ομαδικές απολύσεις, περιορισμός του απεργιακού δικαιώματος, λοκ άουτ υπέρ της εργοδοσίας, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα και άλλα παρόμοια μέτρα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, στοχεύοντας στο “χτύπημα” ακόμα και του δικαιώματος στον αγώνα» προστίθεται.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top