Ελλάδα

Αγανάκτηση και ανησυχία για τους κατασκηνωτές στο campus του ΑΠΘ

apth.medium.jpg

Την αδυναμία τους να διαχειριστούν την κατάσταση, απευθύνοντας για άλλη μια φορά έκκληση στους αρμόδιους φορείς, εκφράζουν οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τους κατασκηνωτές του «No border camp», που άρχισαν να καταφθάνουν στο campus του ΑΠΘ.

Ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Θεόδωρος Λαόπουλος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», εξέφρασε την αγανάκτησή του για τους κατασκηνωτές που έχουν εγκατασταθεί ήδη στον υπαίθριο χώρο του ΑΠΘ: «Χθες βράδυ κατέφθασαν ήδη οι πρώτοι 50 για να προετοιμάσουν το έδαφος. Πληροφορήθηκα ότι μετέφεραν τέσσερα μεγάλα καζάνια για να μαγειρεύουν. Δεν είναι δυνατόν μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου να γίνονται τέτοια πράγματα».

Ο κ. Λαόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που θα επικρατήσει καθώς, όπως είπε, αναμένονται περισσότεροι από 1000 άνθρωποι σε έναν χώρο χωρίς υποδομές για την υγιεινή τους.

Εξέφρασε επίσης την αγωνία του για καταστροφές και κλοπές που μπορεί να γίνουν από τρίτα άτομα που θα παρεισφρήσουν αλλά και για την καταστροφή που θα υποστούν τα πάρκα του πανεπιστημίου από την ίδια την κατασκήνωση.

«Πρόκειται για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην πλειονότητά τους από το εξωτερικό, κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι θα πραγματοποιούν πορείες και διαδηλώσεις στη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ συναυλίες και εκδηλώσεις στους χώρους του πανεπιστημίου», πρόσθεσε.

Ο κ. Λαόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί μία λύση, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οι Αρχές έχουν ενημερωθεί εδώ και μέρες.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top