Ελλάδα

Αγρυπνία για τον Άγιο Παΐσιο παρουσία χιλιάδων προσκυνητών

olonyxtiapaisios6.jpg

Με θρησκευτική κατάνυξη και με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών ξεκίνησε ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στην Ιερά Μονή του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Τελέστηκε αγρυπνία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τον Όσιο Παΐσιο κατά τον εόρτιο εσπερινό στη μνήμη του νέου, μεγάλου και θαυματουργού Αγίου, ενώ ευλόγησε τους χιλιάδες των πιστών που παραβρέθηκαν για να προσκυνήσουν τον τάφο του Αγίου.

olonyxtiapaisios7.jpg

«Σαν σήμερα έφυγε ο Όσιος Παΐσιος, ήταν μία εξαιρετική μορφή του πνευματικού, ασκητικού και εκκλησιαστικού κόσμου της Ορθοδοξίας. Πριν ακόμη φύγει από τον κόσμο είχε αναγνωριστεί ως μία ξεχωριστή αγία προσωπικότητα και πολλές φορές είχε μιλήσει προφητικά», ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος νωρίς το μεσημέρι είχε συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

olonyxtiapaisios8.jpg

Χιλιάδες είναι οι προσκυνητές που έως κι αυτή την ώρα προσέρχονται ευλαβικά από κάθε γωνιά της Ελλάδας, περιμένοντας καρτερικά για αρκετές ώρες να προσκυνήσουν στον τάφο του Αγίου Παϊσίου.

olonyxtiapaisios9.jpg

Η υψηλή θερμοκρασία δεν στάθηκε γι’ αυτούς εμπόδιο, ούτε και κατά τη διάρκεια της χθεσινής αγρυπνίας, ενώ η Ιερά Μονή του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου θα παραμείνει και σήμερα ανοικτή μέχρι αργά το βράδυ, προκειμένου οι πιστοί να προλάβουν να προσκυνήσουν στον τάφο του Αγ. Παϊσίου.

olonyxtiapaisios10.jpg

olonyxtiapaisios5.jpg

olonyxtiapaisios1.jpg

olonyxtiapaisios2.jpg

olonyxtiapaisios3.jpg

olonyxtiapaisios4.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top